دسته‌بندی نشده

تفاوت بین درد سیاتیک با دیسک کمر در چیست؟

درد دیسک کمر چگونه است؟

  • دیسک‌های بین مهره‌ای نیز با از دست دادن آب خود یا در اثر وارد شدن یک فشار (طولانی مدت نشستن)، کیفیت طبیعی عملکرد خود را از دست می‌دهند. با وارد کردن فشار، دیسک سیاه شده و خاصیت نرم و ضربه‌گیری خود را از دست می‌دهد.
  • در این حالت با کوچک‌ترین ضربه وارد شده، پاره می‌شود. زمانی‌که دیسک دچار پارگی شود، درصدد بیدرون‌زدگی قرار می‌گیرد که معروف به بیماری دیسک است. این بیرون‌زدگی می‌تواند در ناحیه گردن یا کمر رخ دهد.
  • بیماری دیسک در بعضی از مهره‌ها شایع‌تر است. برای مثال در انتهایی‌ترین مهره‌ها (مهره‌های چهار و پنج) در کمر شایع‌ترین جایی است که دیسک دچار بیرون‌زدگی می‌شود.

درد سیاتیک چگونه است؟

  • سیاتیک دردی است که از اعصاب سیاتیک منشا گرفته و از قسمت پایینی کمر به سمت پایین تا پشت پا امتداد می‌یابد.
  • عوارض سیاتیک عبارتند از احساس سوزش در پا، درد پشت پا هنگام نشستن، ضعف پاها، پرش غیر قابل کنترل پاها و غیره. گاهی اوقات این عوارض ممکن است ناشی از پارگی و نشت محتویات دیسک کمر باشد که ممکن است در اثر جراحت یا تصادف ایجاد شده باشد.
  • با این حال باید توجه داشت سیاتیک و دیسک کمر دو پدیده کاملا متفاوت هستند.
  • عصب سیاتیک یک عصب بزرگ است به اندازه قطر انگشت کوچک که بطور معمول شامل پنج ریشه عصبی است. این پنج ریشه از نخاع خارج شده و در خارج آن به هم می‌پیوندند تا عصب بزرگ سیاتیک را تشکیل دهند که به سمت پایین و در پاها امتداد می‌یابد.
  • هر وقت عصب سیاتیک تحریک شود درد خاصی در نواحی معینی از پا احساس خواهد شد. این در حالی است که هر وقت که فشار بر اعصاب در مجاورت نخاع در اثر آسیب یا فتق دیسک کمر ایجاد شود، الگوی درد و ظهور فیزیکی آن متفاوت خواهد بود.
  • این تفاوت‌ها معمولا در طی اولین بررسی‌ها مشخص نمی‌شود، این تفاوت‌ها پس از بررسی‌های دقیق تصویربرداری قابل تشخیص خواهد بود.
  • تصویربرداری MRI یکی از روش‌های مناسب برای این منظور بوده چرا که امکان مشاهده تمام استخوان‌ها، لیگامنت‌ها، اعصاب و دیسک‌ها را می‌دهد.

بهترین حالت خوابیدن برای دیسک کمر

اگر به دیسک کمر و کمر درد ناشی از آن مبتلا هستید باید با طرز خوابیدن بیماران دیسک کمر آشنا باشید. درد کمر در طول روز باعث آزار می شود و امکان خواب راحت شبانه را هم از انسان می گیرد.

بنابراین طرز خوابیدن بیماران دیسک کمر اهمیت زیادی دارد و می تواند باعث تسکین درد مبتلایان و افزایش کیفیت خواب آن ها شود.

در این مقاله بهترین روش های خوابیدن بیماران دیسک کمر آورده شده است. اگر شما هم از دیسک کمر و کمر درد رنج می برید به این نکات توجه کنید.

شب‌ها به علت درد کمر به سختی می‌توانید بخوابید؟ با توجه به مشغله‌های ذهنی این روز‌ها و تاثیر آن بر کیفیت خواب، اضافه شدن کمر درد می‌تواند خواب آرام را به کلی از ما سلب کند، اما نگران نباشید.

برای رفع این مشکل تنها کافی است یادبگیرید بهترین حالت خوابیدن برای دیسک کمر چگونه است. اگر ستون فقرات شما هنگام خواب در وضعیتی صحیح قرار داشته باشد، درد ناشی از دیسک کمر نیز کاهش خواهد یافت.

۱. خوابیدن به پشت

  • برای برخی از افراد خوابیدن به پشت می تواند بهترین حالت برای از بین بردن درد کمر باشد.
  • اگر شما از این گونه افراد هستید برای داشتن بهترین طرز خوابیدن به پشت دراز بکشید سپس یک بالش زیر زانوهای خود گذاشته و ستون فقرات تان را در حالت طبیعی قرار دهید.
  • توجه کنید که بالش مهم است و باعث می شود منحنی پایین کمرتان پر شود. حتی می توانید از یک حوله ی تا شده کوچک زیر کمرتان برای حمایت بیش تر قرار دهید.
  • وقتی به پشت می خوابید، وزن شما به طور مساوی در کل بدن توزیع می شود. در نتیجه فشار کمتری روی نقاط فشار احساس می کنید. با این کار قادر خواهید بود که ستون فقرات و اندام های داخلی خود را به طور دقیق تنظیم کنید.

خوابیدن به پشت بهترین حالت خوابیدن برای دیسک کمر است، زیرا کمک می‌کند تا وزن به طور مساوی در سراسر بدن پخش شود.

  • در این حالت اندام داخلی بدن نیز در حالت تراز قرار می‌گیرند و نقاطی که ممکن است در حالت خوابیده به طرفین تحت فشار قرار داشته باشند، حالتی راحت‌تری پیدا می‌کنند.
  • بهتر است در این حالت، از یک بالش با ارتفاع کم استفاده کنید و مطمئن شوید که سرتان همسطح با ستون فقرات است. سر نباید بیش از حد به جلو متمایل باشد، زیرا در این حالت ممکن است گردن‌تان از حال طبیعی خارج شود.

مزایا و معایب خوابیدن به پشت

  1. مزایای خوابیدن به پشت: خوابیدن به پشت ستون فقرات شما را در طبیعی‌ترین حالت ممکن قرار می‌دهد. در واقع بدن‌تان از شما به خاطر خوابیدن در این حالت ممنون خواهد بود! زیرا بازوها، شانه‌ها و پاهای‌تان تحت فشار وزن بدن قرار نمی‌گیرند.
  2. معایب خوابیدن به پشت: متاسفانه این حالت عاری از عیب نیست. طاق باز خوابیدن ممکن است منجر به خروپف شود، زیرا زبان شما به انتهای گلو می‌افتد. بنابراین این حالت خوابیدن به کسانی که از آپنه خواب رنج می‌برند توصیه نمی‌شود.

بهترین حالت خوابیدن برای دیسک کمر

۲. خوابیدن به طرفین یا پهلو

اگر دراز کشیدن به پشت ناراحت‌تان می‌کند، به یک طرف برگردید و اجازه بدهید شانه ی راست و چپ و بقیه ی بدنتان (در همان سمت) با تشک در تماس باشند.

  • سپس یک بالش بین زانوهایتان بگذارید و اگر اگر فاصله‌ای بین کمر و تشک‌تان وجود دارد، یک بالش کوچک هم آنجا قرار دهید. بالش می تواند باسن، لگن و ستون فقرات شما را در تراز بهتری حفظ نماید.
  • اگر فتق دیسک کمر (hermiated disk) دارید، شاید دلتان بخواهد خوابیدن به یک پهلو در حالت جنینی را امتحان کنید:
  • به این منظور به پشت بخوابید و سپس به آرامی به یک پهلو بچرخید، زانوهایتان را به سمت قفسه سینه تا بزنید و بالا تنه را به آرامی به سمت زانوها متمایل کنید، یادتان باشد که هر از گاهی پهلویتان را عوض کنید تا از هر گونه عدم تعادل جلوگیری شود
  • دیسک شما لایه ای نرم است که بین دو مهره در ستون فقرات شما قرار گرفته است. فتق زمانی رخ می دهد که دیسک از محل خود خارج شده و باعث ایجاد درد عصبی تا ضعف می شود. زمانی که بالاتنه را به حالت جنینی قرار می دهید، فضای بین مهره ها را باز می کنید.
  • خوابیدن به طرفین نیز حالت خوبی برای تسکین کمر درد است. زیرا در این حالت به سادگی می‌توانید گردن خود را با شانه و لگن در یک سطح قرار دهید. بهتر است از یک بالش ضخیم‌تر استفاده کنید تا سر و گردن‌تان در میان فاصله دو شانه قرار گیرد.

مزایا و معایب خوابیدن به طرفین یا پهلو

  1. مزایای خوابیدن به پهلو: خوابیدن به پهلو به خصوص به سمت چپ علاوه بر کاهش فشار روی کمر، از اندام‌های داخلی بدن نیز حمایت می‌کنم و موجب بهبود فرآیند هضم و جریان خون می‌شود. به علاوه کسانی که روی طرفین بدن می‌خوابند کمتر دچار سوزش معده و یبوست می‌شوند.
  2. معایب خوابیدن به پهلو: یکی از بزرگترین مشکلات خوابیدن به طرفین این است که بازوی شما تحت فشار قرار می‌گیرد. همچنین اگرستون فقرات، ران‌ها و باسن در طول شب در حالت درستی نباشند هنگام صبح احساس درد در شانه و کمر خواهید داشت. البته تمام این مشکلات در صورت استفاده از یک تشک با کیفیت، قرار دادن یک بالش بین دو پا و البته استفاده از بالشی با ارتفاع مناسب برطرف می‌شوند.

بهترین حالت خوابیدن برای دیسک کمر

۳. خوابیدن روی شکم

  • این مسئله تا حدودی درست است که خوابیدن روی شکم برای کمر درد بد است چون ممکن است فشار بیشتری به گردنتان وارد کند. اما اگر موقع دراز کشیدن روی شکم راحت هستید، مجبور نیستید حتما به حالت دیگری دراز بکشید، اما برای کاهش فشار بر پشت خود یک بالش زیر لگن و پایین شکم بگذارید و بسته به اینکه راحت هستید یا نه، می‌توانید حتی از بالش برای زیر سر هم استفاده نکنید.
  • خوابیدن روی شکم با یک بالش، برای کسانی که دچار خرابی دیسک بین‌مهره‌ای (Degenerative Disk Disease) هستند، بیشتر از بقیه مفید است. این حالت می‌تواند فشاری را که روی فضای بین دیسک‌ها وجود دارد کاهش دهد.
  • بهتر است از خوابیدن روی شکم اجتناب کنید، زیرا فشار روی عضلات گردن را افزایش می‌دهد. البته اگر عادت دارید روی شکم بخوابید، سعی کنید از یک بالش بسیار باریک استفاده نمایید یا حتی زیر سر خود بالش قرار ندهید.

مزایا و معایب خوابیدن روی شکم

  1. مزایای خوابیدن روی شکم: خوابیدن روی شکم می‌تواند خروپف را کاهش دهد و به کسانی که از آپنه خواب رنج می‌برند توصیه می‌شود. این موقعیت برای کسانی که از درد کمر رنج می‌برند مناسب نیست. بنابراین حتی اگر به آن علاقه دارید دقت کنید که به مدت طولانی در این حالت قرار نگیرید. خانم‌های باردار به هیچ وجه نباید در چنین وضعیتی بخوابند.
  2. معایب خوابیدن روی شکم: در حالت خوابیده روی شکم، گردن به یک سمت خم می‌شود و تحت فشار قرار می‌گیرد. بنابراین احتمال تجربه درد گردن در چنین افرادی بسیار زیاد است. همچنین از آنجا که در این حالت ستون فقرات در حالت غیرطبیعی قرار می‌گیرد، با افزایش کمردرد روبه‌رو خواهید شد.

همچنین بخوانید:

علائم دیسک حنجره کمری(پارگی دیسک کمر)، درمان و جراحی – ستون …

علت درد بعد از عمل دیسک کمر + درمان

کمر درد و دیسک کمر ؛ نشانه ها و درمان دیسک کمر در دوران بارداری

علت دیسک کمر | علل بروز بیماری‌های دیسک کمر و سیاتیک

درجات دیسک کمر (خفیف و شدید) و بهترین راه درمان این عارضه

فواید و عوارض چسب کمر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا