بهترین و درست ترین روش برای نگهداری و دم کردن زعفران
بهترین روش برای نگهداری زعفران
نحوه ی نگهداری از زعفران
- زعفران باید در محیطی خشک،تاریک،خنک و دور از نور و رطوبت نگهداری شود.
- اگر زعفران در مقابل نور قرار بگیرد به مرور زمان رنگش را از دست می دهد
- و کیفیت و مرغوبیت قبل را نخواهد داشت و هنگام استفاده طعم و رنگ جالبی نخواهد داشت.
- بهترین ظرف برای نگهداری زعفران ظروف فلزی و بعد ظروف شیشه ای می باشد.
- همچنین زعفران اگر در هوای ازاد قرار بگیرد علاوه بر آلودگی های محیطی موجب کم شدن عطر و بوی زعفران می شود.
- زعفران باید در جایی که دور از حشرات و جوندگان می باشد نگهاداری شود.
- زعفران باید در شرایطی نگهداری شود که عطر و طعم و رنگ خود را از دست ندهد.
در نگهداری باید نهایت دقت را به کار ببریم زیرا هنگام حمل و نقل و جا به جایی اگر زعفران خرد شود ارزش اقتصادی خود را از دست می دهد.
ظروف پلاستیکی برای نگهداری زعفران مناسب نیست!!
- دقت کنید که در ظروف پلاستیکی زعفران را نگهداری نکنید زیرا اسانس مرغوبیت خود را از دست می دهد.
- و بهتر است هنگام مصرف زعفران را پدر نمایید،زعفران پودر شده عطر و طعم بهتری دارد.
- برای پودر شدن بهتر زعفران را با هاون ای کوچک از مرمر ه صورت گرد در آورید و برای استفاده درچاشنی های غذایی و چای زعفران استفاده کنید.
- زعفران پس از بسته بندی باید در جعبه های چوبی یا فلزی قرار بگیرد تا هنگام حمل و نقل دچار مشکل نشود.
- نگهداری بسیار مهم می باشد زیرا با کم شدن اسانس اثر دارویی زعفران کم می شود.
بسته بندی و نگهداری مناسب :
- از قرار داد زعفران در هوای گرم خود داری نمایید.
- زعفران را در معرض نور و رطوبت قرار ندهید.
- بسته بندی باید به صورت صحیح و طبق اصول نگهداری شود.
- از باز گذاشتن ظرف نگهداری زعفران خودداری نمایید زیرا مانع از بین رفتن عطر زعفران می شود.
- زعفران باید داخل شیشه های درب دار و همچنین جعبه های چوبی در دار و دور از نور و رطوبت نگهداری شود.
بهترین روش دم کردن زعفران برای نگهداری از زعفران
برای اینکه زعفران را دم کنید، باید ابتدا آن را بسایید تا بتوانید از نهایت رنگ زیبای آن استفاده کنید. بسیاری از افراد، برای آسیاب کردن زعفران تمایل دارند که با قند این کار را انجام دهند اما این کار درست نیست چرا که سایش با قند موجب می شود که زعفران رنگ واقعی خود را پس ندهد و زعفران کم رنگ باشد.
نگهداری زعفران خشک شده
برای اینکه زعفران های تر و تازه را نگهداری کنید، اشتباه ترین کار این است که آن را بسته بندی کرده و در فریزر قرار دهید. بهترین کار این است که ابتدا آن را خشک کنید و بعد آن را ساییده و دم کرده و بعد فریز کنید.
خشک کردن زعفران
برای خشک کردن زعفران تر باید آن را یا در فر و یا روی شعله اجاق قرار دهید و به طور غیر مستقیم آن ها را با گرما در تماس قرار دهید و زعفران را خشک کنید.
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی