بهترین روش جهت پخت مارچوبه در مایکروفر در ۴ مرحله
بهترین روش های پخت و آماده کردن مارچوبهها در مایکروفر
مارچوبه را ممکن است درسته پخت و یا طول ۲ تا ۳ انگشت برید و بعد طبخ کرد. سر مارچوبه معمولا لطیفتر از ته آن است ممکن است سر آنرا بطول ۳ انگشت برید و به مصرف تزیینات کنار غذا رسانید.
طرز پخت مارچوبه به روشی خوشمزه در مایکروفر
مرحله اول جهت پخت مارچوبه : انتخاب مارچوبه
اگر از مارچوبه ی تازه به جای مارچوبه فریز شده استفاده می کنید، مطمئن شوید که ساقه ها محکم و به رنگ سبز روشن باشند.
برگ های کوچک سر مارچوبه ها نیز باید محکم به هم چسبیده باشند.
مارچوبه ها هم در انواع باریک و هم کلفت در بازار موجود هستند که انواع کلفت دیرتر پخته می شوند، اما هر دو نوع خوشمزه و دارای ارزش غذایی می باشند.
مرحله دوم جهت پخت مارچوبه : مارچوبه ها را با آب سرد و با دقت بشویید.
هنگام شستن مارچوبه ها، روی برگ های کوچک سر شاخه ها دقت بیشتری داشته باشید.
سپس با حوله کاغذی آن ها را خشک کنید.
مرحله سوم جهت پخت مارچوبه : برش قسمت انتهای مارچوبه
یک سوم (2/5 تا 4 سانتی متر) از انتهای هر ساقه که خشک شده است را ببرید.
می توانید با دقت هر ساقه را لمس کرده و دقیقاً بالاتر از محلی که خشک و به شکل چوب شده است را برش بزنید.
مرحله چهارم جهت پخت مارچوبه : پوست کندن مارچوبه
با استفاده از چاقو یا پوست کنی تیز تمام برجستی های روی پوست مارچوبه را بکنید و از بین ببرید.
انجام این مرحله چندان لازم نیست اما به مارچوبه ها ظاهری نرم و صیقلی می دهد. به خصوص اگر از مارچوبه های کلفت استفاده می کنید.
بهترین روش برای ترد شدن مارچوبهها بعد از پخت
1- روی 4 عدد حوله کاغذی 1/4 پیمانه آب اسپری کنید.
سپس آن ها را بچلانید تا آب های اضافی گرفته شده و تنها مرطوب باشند.
2- حوله های کاغذی را کنار هم بگذارید.
دستمال ها را مانند شکل به گونه ای کنار هم بگذارید که 2/5 سانتی متر از لبه ی هر دستمال روی دستمال دیگری قرار گیرد و 4 دستمال مانند یک دستمال یک تکه شود.
3- مارچوبه ها را یک دست، یکنواخت و دقیقاً وسط دستمال ها بگذارید.
4- حال با دقت دستمال را به دور مارچوبه ها رول کنید تا مانند یک بقچه شود. دقت داشته باشید که مارچوبه ها باید در دستمال محکم بوده و در آن نلغزند.
5- مارچوبه ها را به گونه ای روی بشقاب بگذارید که قسمت باز دستمال در زیر و روی بشقاب قرار گیرد.
این گونه دستمال دور مارچوبه ها باز نمی شود. سپس بشقاب را 3 تا 4 دقیقه در مایکروفر با درجه ی بالا قرار دهید تا مارچوبه ها کاملاً ترد شوند.
این روش در واقع نوعی بخار پز کردن مارچوبه ها در مایکروفر است که هم آن را ترد کرده و هم ارزش غذایی آن را بیشتر حفظ می کند.
6- بعد از پخت دستمال را با دقت باز کنید و مارچوبه های ترد را با مقداری کره یا کره سیر نوش جان کنید.
برای نرم شدن مارچوبه ها بعد از پخت:
مارچوبه ها را روی بشقابی مناسب مایکروفر به گونه ای بچینید که سر مارچوبه ها وسط بشقاب قرار گیرد.
زیرا سر مارچوبه ها نسبت به ساقه نرم تر هستند و ممکن است بیش از حد پخته و له شوند.
وسط مایکروفر معمولاً گرمای کمتری دارد.
1/4 پیمانه آب یا آب پرتقال به ظرف اضافه کنید و اگر دوست داشتید روی مارچوبه ها نمک بپاشید.
روی بشقاب یا ظرف را بپوشانید و آن را 4 تا 7 دقیقه در مایکروفر در درجه بالا بگذارید تا مارچوبه ها پخته و نرم شوند.
دقت داشته باشید که اگر ظرف درب دارد، حتماً دریچه ی آن را باز بگذارید تا بخارات داخل ظرف خارج شود.
بعد از اینکه مدت زمان پخت به نیمه رسید یکبار مارچوبه ها را پشت و رو کنید تا کامل پخته شوند.
بعد از خارج کردن مارچوبه از مایکروفر 5 دقیقه به آن فرصت دهید تا خنک شده و بلافاصله آن را داغ سرو کنید.
بیشتر بخوانید :
مارچوبه چیست و چه خواصی دارد + قیمت مارچوبه
بهترین روش جهت نگهداری مارچوبه
آن را در پارچه ای مرطوب بپیچید و در یک کیسه ی پلاستیکی قرار داده و در یخچال نگهداری کنید، گرما و خشکی مارچوبه را از بین می برد.
نگهداری مارچوبه به این ترتیب علاوه بر حفظ ویتامین های موجود در آن به حفظ حالت تردی آن نیز کمک می کند.