با این روش ها به راحتی لاغر شوید!!
با این روش ها به راحتی لاغر شوید!!
روزگاری بود که چاقی نه تنها عیب بهشمار نمیرفت، بلکه امتیاز هم محسوب میشد، چون نمادی از ثروت و رفاه بهحساب میآمد و به آن مباهات میکردند. بله! از اینکه چاق بودند، خوشحال بودند. اما معیارهای زیبایی هر چند وقت یکبار تغییر میکند.فعلا مد این است؛ لاغری. بالطبع این طرز تفکر مرد
و زن و خرد و کلان بهدنبال شیوههایی هستند تا به هر نحوی که هست، قدری از اضافهوزنشان کم کنند. اما اغلب شاهد بودهایم که خیلی از این روشها جواب ندادهاند یا خیلی زود وزن از دست رفته خوشحال و خرم به بدن بازگشته است. شما که همه راهها را امتحان کردهاید.
از چاقی تا «سمن مفرط»
از آنجاییکه عوامل متعدد و پیچیدهای در پدیده چاقی دخیل هستند، دیدگاههای گوناگون طبی این مساله را مورد بررسی قرار دادهاند، طوریکه مکاتب طبی مدام روشهای درمانی متنوعی را ارائه میدهند و طیف وسیعی از داروهای لاغرکننده به بازار عرضه میشود. در این میان، طب مکمل و گیاهان دارویی بهعنوان گزینه موثر در کاهش وزن و کاهش چربی بدن، از طرف پزشکان و بیماران مورداستقبال قرار گرفته است.
به روش سنتی لاغر شوید
طب سنتی ایرانی نیز بهعنوان یک مکتب طبی مستقل که بر پایه مزاج و اخلاط استوار است، دیدگاه ویژهای درخصوص پدیده چاقی و روشهای درمانی آن دارد. دانشمندان این طب، «سَمن مفرط» یا چاقی را یک بیماری خطرناک میدانستند و بر درمان آن و حفظ وزن سلامت تاکید داشتند.
عوامل بروز چاقی
باتوجه به توضیحات قبلی معلوم میشود که هر نوع افزایش حجم در بدن ناشی از کیفیت تری یا رطوبت است، پس غلبه رطوبت علت اصلی همه انواع چاقی و غلبه خشکی عامل اصلی همه انواع لاغری است.
عوامل افزایش تری
عوامل افزایش تری در بدن، فقط به خوردن خوراکیها و نوشیدن آشامیدنیها منحصر نمیشود و دایره گستردهای دارد که شامل مواردی از سبک زندگی هم میشود؛ پرخوری. مصرف غذاها و داروهای رطوبتزا بهصورت خوراکی یا مالیدنی. مثل زیادهروی در مصرف میوههای تر یا مالیدن مکرر روغن بادام شیرین به بدن.
حمام رطوبتزا، یعنی حمام نهچندان گرم؛ زیرا گرمی اندک آن باعث باز شدن منافذ پوست و نفوذ رطوبت به داخل بدن میشود. سکون و نداشتن تحرک کافی، مصرف نکردن مواد تحلیل برنده رطوبت مثل انواع غذاهای خشک، دفع نکردن مواد زاید بدن، دفع خلط صفرا؛ زیرا بهدلیل گرمی و خشکی مزاج، تحلیل برنده رطوبت است؛ خواب زیاد و نشاط.
عوامل افزایش خشکی در بدن
عوامل دیگری هم در بدن باعث تشدید خشکی میشود. این عوامل هم با آنکه درست نقطه مقابل عوامل افزایش تری هستند، اما درست مانند عوامل افزایش تری شامل خوردنیها و آشامیدنیها و البته مواردی مربوط به سبک زندگی میشوند:کمخوری، مصرف غذاها و داروهای بسیار گرم که رطوبتها را تحلیل میبرند بهصورت خوراکی یا مالیدنی، مصرف غذاها یا داروهای
خشکیافزا بهصورت خوراکی یا مالیدنی مثل مصرف غذاهای خشک و شور و نمکسود. خوابیدن در شن یا آفتاب گرفتن طولانی، تحرک و فعالیت بدنی بیش از حد، کمخوابی زیاد، بسته بودن راههای ورود غذا به اعضا، قرار گرفتن در هوای بسیار گرم و بسیار سرد، حرکتهای نفسانی به افراط، مانند رنج یا عصبانیت و فعالیت فکری زیاد، توقف طولانی در حمام و دفع بیش از حد مواد از بدن به راههای مختلف مانند اسهال، استفراغ، ادرار یا تعریق.
تدابیر لاغری؛ خوردنی و نوشیدنی
– از پرخوری، رویهم خوری، ریزهخواری و مخلوطخوری پرهیز کنید. بهتر است در هر وعده غذایی یک نوع غذای ساده میل شود.- غذا را آنقدر بجوید که هنگام بلعیدن شیرابه شود؛ یعنی کاملا له و با بزاق دهان مخلوط شود. همیشه یادتان باشد که معده شما دندان ندارد.- از مصرف بیش از حد غذاهای چرب و شیرین و بیمزه مثل انواع شیرینی خامهای،
-حلواها، شلهزرد، چربی دنبه و انواع روغنها پرهیز کنید؛ چراکه در بدن رطوبت ایجاد میکند.- غذاهای کثیرالغذا (پرکالری) مانند حلواها، گوشتها، حبوب بههمراه شیر مانند شیربرنج، گندم، آجیل تازه و فرنیها را مصرف نکنید.- غذاهایی را که خون غلیظ ایجاد میکنند مانند هلیم و کلهپاچه، خمیرها، رشته و ماکارونی، مغز، جگر، قلوه،
-تخممرغ سفت شده و پنیر تازه میل نکنید.- خوردن غذاهایی که خون را رقیق و لطیف میکنند مثل انواع سبزیجات، گوشت پرندگان و سکنجبین توصیه میشود. مصرف غذاهای تند و ترش و شور هم توصیه میشود. البته در مصرف این غذاها بهخصوص تندیها ملاحظاتی وجود دارد، چون گرچه در دفع و تحلیل مواد زاید سرد و غلیظ و لزج بسیار نافع است،
-اما باعث ایجاد گزش و سوزش معده و تهوع و استفراغ و زخم معده و بوی تند ادرار و عرق میشود و باید بااحتیاط مصرف شود. در مجموع تدابیری که با هدف لطیف کردن مواد زاید بدن انسان و دفع آنها به کار میرود، برای اکثر بیماریها مناسب است ولی با این حال نباید در انجام آن زیادهروی شود. موادی مانند سیر و پیاز و خردل و تره در صورتی که منع مصرف نداشته باشند تلطیف متوسطی دارند و بهعنوان چاشنی غذا مناسباند. سکنجبین از بهترین و بیعارضهترین آنهاست.
به روش سنتی لاغر شوید
– مصرف نانهای برشته و نان جو و پرهیز از نانهای خمیری- مصرف نکردن مخلفات همراه غذا؛ البته در برخی کتب توصیه به مصرف زیتون شور با غذا شده است.- نظم در صرف وعدههای غذایی بهتر است برنامه منظمی داشته باشند و سر ساعت غذا بخورند.- نوشیدن آب گرم و سکنجبین نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی؛
-یک لیوان آب داغ با یک قاشق غذاخوری سکنجبین طبی. مصرف درازمدت آب و مایعات گرم عوارضی دارد که باید با مشورت متخصص طب سنتی انجام شود.- مصرف نکردن مایعات از نیم ساعت قبل تا 2ساعت بعد از غذا و بدون تشنگی حقیقی- مصرف نکردن مایعات همراه با میوهها- مصرف اندکی نمک در حد آغشته شدن انگشت سبابه قبل و بعد از غذاصبر بر گرسنگی و تشنگی در حد مقدور
حالات روحی و روانی
حرکات نفسانی شدید همچون خشم زیاد مانند حرکات بدنی لاغرکننده است. البته این مساله مرضی است و هرگز بهعنوان تدبیر لاغرکننده توصیه نمیشود.اضطراب و افسردگی در موفقیت رژیمهای لاغری بسیار تعیینکننده است. از طرفی این اختلالات از عوارض شایع رژیمهای لاغری طولانیمدت نیز محسوب میشوند
و میتوانند یکی از عوامل مهم شکست در درمان چاقی باشند. پس به توجه ویژه نیاز دارند.افسردگی و غم مزاج را به سمت سردی میبرد و در نتیجه در تحلیل رطوبتهای اضافی اختلال ایجاد میکند. از طرفی افراد افسرده کمتحرک میشوند و این مسئله بر سردی بدن و تجمع رطوبات میافزاید.
1. آهسته غذا بخورید
از یک زمانسنج که روی 20 دقیقه تنظیمشده است، استفاده و تمرین کنید تا غذایتان را آهسته بخورید. آهسته غذاخوردن یکی از بهترین عادتهایی است که بدون یک رژیمغذایی پیچیده به کاهشوزن شما کمک میکند. آرام لقمههایتان را بجوید و غذاخوردنتان را آنقدر طول دهید
تا 20 دقیقه را پر کنید. مدت طولانیتر غذاخوردن باعث میشود با وعدهغذایی کوچکتری همان لذت معمول از غذاخوردن را ببرید و ترشح هورمونهای سیری را در بدنتان تحریک کنید. غذاخوردن با عجله، مانع از ایجاد این پیامهای عصبی و هورمونی میشود و به افراط در غذاخوردن میانجامد.
2. بیشتر سوپ بخورید
یک سوپ آبکی را به غذای روزانهتان بیفزایید. خوردن سوپ بهخصوص در شروع وعدهغذایی مفید است زیرا باعث میشود آهستهتر غذا بخورید و اشتهایتان کم شود. با یک سوپ آبکی که سبزیجات تازه یا منجمد به آن اضافه کردهاید، شروع کنید. از سوپهای پرچرب که مقدار زیادی کالری دارند، پرهیز کنید.
3. سبزیجات بخورید
سعیکنید به جای یک نوع سبزی و میوه، 3 نوع سبزی و میوه را هنگام غذاخوردن سرو کنید. تنوع بیشتر سبزی و میوه سروشده باعث تمایل بیشتر به خوردن آنها میشود و خوردن بیشتر سبزی و میوه راه مناسبی برای کاهشوزن است. میزان بالای فیبر و محتوای آب در سبزیها و میوهها باعث میشود با دریافت کالری کمتری احساس پری کنید. سعی کنید سبزیها را بدون اضافهکردن روغن بپزید و به جای استفاده از سس های پرچربی از آبلیمو یا گیاهان معطر بهعنوان چاشنی استفاده کنید.
4. بیشتر بخوابید
پژوهشگران دانشگاه میشیگان میگویند یک ساعت خوابیدن بیشتر در شب میتواند در فردی که روزانه 2500 کالری از راه غذا دریافت میکند، کمک کند حدود 7 کیلوگرم در سال وزن کم کند. به گفته آنها با جایگزینکردن خوابیدن با عادتهای ناسالمی مانند خوردن غذاهای حاضری، میتوانید تا 6 درصد از کالری دریافتیتان را کم کنید؛ البته این میزان میتواند با توجه به افراد گوناگون متفاوت باشد. خواب به شیوهای دیگر هم به کاهشوزن کمک میکند. شواهدی وجود دارد که کمخوابی اشتها را تحریک میکند و باعث میشود شما بهطور غیرعادی گرسنه شوید.
5. غلات کامل بخورید
غلات کامل مانند برنج قهوهای، جوی دوسر و گندم سبوسدار نیز بهعنوان راهبرد پنهانی کاهشوزن به شما کمک میکنند. این نوع غلات باعث میشوند با دریافت کالری کمتری احساس پری کنید و همچنین میزان کلسترول خونتان را در حد طبیعی نگه دارید. غلات کامل بهصورت فراوردههای آماده مانند نانها یا پاستاهای سبوسدار نیز مفید هستند.
6. به لباسهای قدیمیتان نگاه کنید
لباس، شلوار یا کتی را که مربوط به دوران لاغریتان است، جلوی چشمتان نگه دارید. این کار باعث میشود پاداشی را كه با کمکردن وزن دریافت میكنید، ببینید و انگیزه بیشتری پیدا کنید. لباسی را انتخاب کنید که خیلی با سایز فعلیتان تفاوت نداشته باشد تا در مدت نسبتا کوتاهی به نتیجهای که جلوی چشمتان است، برسید.
7. پیتزای بهتری درست کنید
به جای گوشت از موادگیاهی برای پیتزا درست کردن استفاده کنید به این ترتیب میتوانید کالری دریافتیتان را 100کالری کمتر کنید. کارهای دیگری که با پیتزا میتوانید بکنید استفاده از پنیر کمتر یا پنیر کمچربی با اندکی روغنزیتون است.
8. کمتر نوشیدنی شیرین بنوشید
به جای نوشیدنیهای قنددار مانند نوشابههای گازدار معمول از آب یا سودای بدون کالری استفاده کنید به این ترتیب به اندازه 10 قاشق چایخوری شکر کمتری دریافت خواهید کرد. از لیمو، نعناع یا توتفرنگی منجمد برای معطرکردن نوشیدنیتان استفاده کنید. به نظر میرسد قندی که از طریق مصرف نوشیدنیهای گازدار وارد بدن میشود،
باعث تحریک شدن مکانیسم معمول سیری در بدن نمیشود. یک بررسی که به مقایسه دریافت 450 کالری اضافی از راه نوشیدن نوشابه گازدار یا پاستیل پرداخت، نشان داد افرادی که پاستیل میخورند بهطور ناخودآگاه در مجموع کالری کمتری مصرف میکنند اما در افرادی که نوشابه مینوشیدند، کاهش مصرف کالری رخ نمیداد. در نتیجه این افراد در طول 4 هفته 1.2 کیلوگرم وزن اضافه کردند.
9. از لیوانهای بلند و باریک استفاده کنید
به جای استفاده از لیوان پهن و کوتاه از لیوان بلند و باریک استفاده کنید تا دریافت کالریتان از راه مصرف نوشیدنیها را کاهش دهید. با این کار 25 تا 30 درصد کالری کمتری از راه نوشیدن آب میوه، نوشابه گازدار یا سایر نوشیدنیها دریافت خواهید کرد. علت این است که نشانههای بینایی در خوردن ما موثر هستند. پژوهشگران در دانشگاه کورنل نشان دادند که افراد درون لیوانهای پهن و کوتاه نوشیدنی بیشتری میریزند.
10. چایسبز بنوشید
نوشیدن چایسبز نیز ممکن است یک راهبرد مناسب برای کاهشوزن باشد. برخی از بررسیها نشان دادهاند که نوشیدن چایسبز میتواند میزان سوزاندن کالری در بدن را بهطور موقت احتمالا از طریق تاثیر موادشیمیایی موجود در آن به نام کاتچینها افزایش دهد. به غیر از از این تاثیر، نوشیدن چایسبز دستکم این مزیت را دارد که نوشیدنی طراوتبخشی بدون کالری زیاد مینوشید.
گردآوری: مجله ی اینترنتی دلگرم