انواع سس : طرز تهیه ۱۳ مدل از خوشمزه و پرطرفدارترین سس ها + عکس
روش تهیه انواع سس | طرز تهیه انواع چاشنی
سسها بسته به استفادهای که قرار است از آنها بشود به صورت رقیق یا غلیظ تهیه میشوند. برخی از آنها ماندگاری بالا دارند و می توان آنها را در یخچال، فریزر یا حتی دمای اتاق تا مدتها نگه داری کرد و برخی دیگر را باید بلافاصله پس از تهیه مصرف نمود. با دلگرم همراه شوید.
معرفی و آموزش طرز تهیه انواع سس در منزل
1 – سس سوبیز
مواد لازم :
- پیاز 200 گرم
- شیر هموژنیزه قدری
- آب گوشت قدری
- آرد سفید 6 قاشق سوپخوری
- کره 3 قاشق سوپخوری
- خامه 2 قاشق سوپخوری
- تخم مرغ 1 عدد
طرز تهیه :
- پیازها را ریز خرد کرده با کره مدت پانزده دقیقه در کماجدان بپزید ، وقتی که آبش تمام شد ، آرد را رویش پاشیده آب گوشت را در آن ریخته همش بزنید
- سپس نمک و فلفل و جوز هندی خرد شده را در آن ریخته روی آتش بگذارید و همش بزنید
- سه ربع ساعت بعد از آن خامه و یا کره را بر سس فوق الذکر اضافه کرده سر سفره بیاورید
2 – سس مایونز
مواد لازم :
- زرده تخم مرغ 1000 گرم
- آب لیموترش 1 قاشق سوپخوری
- سرکه 1 قاشق سوپخوری
- روغن زیتون 4 قاشق سوپخوری
- فلفل قدری
- نمک قدری
طرز تهیه :
- دو زرده تخم مرغ را مدت 15 دقیقه خوب هم بزنید و در حین هم زدن 4 قاشق سوپخوری روغن زیتون را قطره قطره در آن بچکانید و نمک و فلفل بریزید .
- پس از اینکه 15 دقیقه دیگر سس را زدید ، یک قاشق سرکه قطره قطره بچکانید .
- اگر در موقع ریختن سرکه ، سس بریده شد ، یک قاشق آب سرد بریزید و هم بزنید .
- این سس غالبا با خوراک ماهی و طیور مصرف میشود .
3 – سس قند یک دقیقه ای
مواد لازم :
- خردل 1 قاشق سوپخوری
- سرکه 3 قاشق سوپخوری
- فلفل قرمز 1 قاشق مرباخوری
- روغن زیتون 3 قاشق سوپخوری
- نمک قدری
طرز تهیه :
- مواد فوق را با هم مخلوط نموده و آنها را در ظرف سس ریخته سر سفره ببرید .
4 – سس قهوه ای
مواد لازم :
- آرد سفید 1 قاشق سوپخوری
- کره 1 قاشق سوپخوری
- هندوانه 2 عدد
- پیاز 2 عدد
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق سوپخوری
- جعفری ساطوری شده 100 گرم
- آب گوشت 1 فنجان
- چاشنی هندی قدری
- فلفل قدری
- نمک قدری
طرز تهیه :
- پیاز و هویج را خرد کرده در کره سرخ کنید و رویش آب بپاشید همین که آرد به اندازه کافی سرخ شد ، آبگوشت و شاخه های جعفری ، جوز هندی خرد کرده و فلفل و نمک به آن اضافه کنید
- همینکه به اندازه کافی پخته شد ، یک قاشق رب گوجه فرنگی در آن ریخته و مجددا برای چند دقیقه دیگر آنرا جوشانیده ، از روی آتش بردارید .
5 – سس رایگوت
مواد لازم :
- آرد سفید 100 گرم
- کره 1 قاشق سوپخوری
- آب گوشت 2 فنجان
- آب 1 قاشق سوپخوری
- سرکه 2 قاشق سوپخوری
- سس گوجه فرنگی 1 قاشق سوپخوری
- ترخون قدری
- جعفری ساطوری شده قدری
طرز تهیه :
- آرد را در نصف قاشق سوپخوری کره سرخ کنید ولی نه به اندازه اینکه رنگ بیاندازد .
- آبگوشت مخلوط آن بکنید و بگذارید بجوشد .
- در ظرف دیگر موسیر و سرکه را در دو قاشق آب ، کمی بجوشانید و سپس آن را داخل سس نمائید .
- پس از اینکه سس را از روی آتش برداشتید ، جعفری و ترخون ریز کرده و بقیه کره را در آن بریزید .
6 – سس هویج با خامه
مواد لازم :
- هندوانه 500 گرم
- کره قدری
- سس مایونز 1 فنجان
- آب 3 فنجان
- شکر 2 قاشق سوپخوری
- خامه 3 قاشق سوپخوری
- نمک 1 قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
- پوست هویج ها را کنده حلقه حلقه اش بکنید و آنها را در کمی آب بپزید .
- وقتی که آب کم شد ، سس سفید و خامه را در آن بریزید و قابلمه را تکان بدهید تا با هم مخلوط بشود .
- سپس آنها را در ظرفی ریخته سر سفره ببرید .
7 – سس گوجه فرنگی
مواد لازم :
- کره 100 گرم
- رب گوجه فرنگی 3 قاشق سوپخوری
- آب 1 فنجان
- آرد سفید 1 قاشق سوپخوری
- آب لیموترش 0.5 فنجان
- فلفل قدری
- نمک قدری
طرز تهیه :
- کره را داغ کرده ، رب گوجه فرنگی و آرد و نمک و فلفل در آن ریخته ، هم بزنید تا کمی سرخ شود .
- سپس یک گیلاس آب بریزید و بجوشانید ولی مواظب باشید زیاد غلیظ نشود .
- همین که به اندازه کافی غلیظ شد ، نیم استکان آبلیمو بریزید و بردارید .
- البته ریختن آبلیمو اختیاری است .
8 – سس اسپانیولی
مواد لازم :
- کره 50 گرم
- آرد سفید 1 قاشق سوپخوری
- آب گوشت 1000 گرم
- کرفس خرد شده 2 قاشق سوپخوری
- هندوانه 2 قاشق سوپخوری
- پیاز 2 قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
- آرد را در کره سرخ کرده ، همین که قهوه ای رنگ شد ، آب گوشت یا آب مخلوط با آب کباب در آن ریخته دو قاشق هویج و پیاز و کرفس خرد کرده در آن بریزید و مدت نیم ساعت بپزید .
- سپس صافش کرده روی خوراک گوساله و یا طیور بریزید و سر سفره ببرید .
9 – سس هلندی
مواد لازم :
- کره 150 گرم
- شیر هموژنیزه 5 قاشق سوپخوری
- آب لیموترش 0.5 فنجان
- زرده تخم مرغ 2 عدد
- نشاسته 1 قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
- زرده های تخم مرغ ، نیم سیر کره ، نشاسته و شیر را با هم مخلوط کنید . و آن را در کماجدان ریخته روی آتش ملایم بگذارید و هم بزنید تا سفت شود .
- همینکه سس سفت گردید ، کماجدان را از روی آتش بردارید و کمی کره به آن افزوده هم بزنید
- مجددا هرچه کره باقی مانده با آن مخلوط نموده و کمی شیر و آبلیمو ترش و فلفل در آن ریخته بمصرف برسانید .
10 – سس پرتقال
مواد لازم :
- شیر هموژنیزه 2 قاشق سوپخوری
- شکر 1 فنجان
- آب پرتقال 1 فنجان
- آب لیموترش 2 قاشق سوپخوری
- پوست پرتقال 2 قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
- شکر را در آب پرتقال ریخته سپس پوست پرتقال را میزنیم و در یخچال می گذاریم تا کماجدان یخ ببندد .
- سپس شیر را به آن اضافه کرده هم می زنیم و مجددا در یخچال می گذاریم و به مصرف می رسانیم .
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه ی سس فلفل ترکیه ای تند و بی نظیر
طرز تهیه ی سس مایونز در خانه سالم و خوشمزه
آموزش تهیه ی سس قارچ با طعمی بی نظیر در منزل
11 – سس خردل شیرین سوزی
مواد لازم :
- خردل 5 قاشق سوپخوری
- شکر 10 قاشق سوپخوری
- سرکه قدری
طرز تهیه :
سرکه را با شکر و خردل مخلوط نموده و آن را بصورت خمیر نرم در آورید و با قاشق خوب هم بزنید تا شکر کاملا جذب شود .
12 – سس بشامل
مواد لازم :
- شیر هموژنیزه 500 گرم
- پیاز 50 گرم
- آرد سفید 1 قاشق سوپخوری
- کره 37.5 گرم
- نعناع 100 فنجان
طرز تهیه :
- پیازها را خیلی ریز خرد کرده با ربع سیر کره مخلوط کنید .
- شیر را جوشانیده نصف آن را گرم گرم روی پیازها بریزید و نمک و فلفل و سپس جوز هندی و برگهای معطر را با آن مخلوط کنید و تا ده دقیقه زیر آتش ملایم بپزید .
- آنگاه مخلوط مزبور را از الک نرم گذرانده بقیه کره را در قابلمه آب نموده آرد را کمی در آن سرخ کرده
- باقی مانده شیر را کم کم با آن مخلوط کنید و مجددا روی آتش بگذارید تا 10 دقیقه بجوشد .
13 – سس سیب
مواد لازم :
- سیب 1000 گرم
- کره 50 گرم
- شکر قدری
- جوهر لیمو قدری
طرز تهیه :
- سیب های مناسب را انتخاب کرده پوستش را بکنید و خردش کنید در قابلمه سر پوشیده در آب مختصر ، بپزید تا نرم شود .
- همینکه سیب ها به اندازه کافی نرم شدند ، کره و شکر در صورتیکه سیب ها زیاد ترش باشند به آن افزوده ، مورد مصرفش قرار دهید .
- چنانچه سیب ها زیاد شیرین باشند چند قطره عصاره لیمو در آن بریزید .