از ارزش غذایی و خواص بلوط بدانید
همه چیز درمورد بلوط
کالری بلوط و خواص آن موضوع مورد بحث ماست. بلوط درخت بومی مناطق معتدله است و در ایران بیشتر در دامنه رشته کوه زاگرس وجود دارد. استانهای لرستان، فارس، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و ایلام دارای جنگلهایی از بلوط هستند.
دشت برم، بزرگ ترین دشت بلوط ایران در کازرون و در غرب استان فارس قرار گرفته است. ارتفاع درخت بلوط تا ۵۰ متر و قطر آن گاهی تا ۳ متر نیز می رسد مواد موثره این گیاه (اسید پیروگالیک، تاننها، کاتشین و کورستین) هستند و بلوط یکی از غنیترین گیاهان دارویی از نظر میزان ذخیره تانن است.
کالری و ارزش غذایی بلوط
کالری و ارزش غذایی بلوط خام
هر 100 گرم بلوط خام حاوی 387 کالری می باشد.
مقدار | 100 گرم |
کالری | 387 |
کربوهیدرات | 40.75 گرم |
پروتئین | 6.15 گرم |
چربی | 23.86 گرم |
آب | 27.90 گرم |
فیبر | 0.00 گرم |
قند | 0.00 گرم |
کلسترول | 0.00 میلی گرم |
کالری و ارزش غذایی بلوط خشک شده
هر 100 گرم بلوط خشک شده حاوی 509 کالری می باشد.
مقدار | 100 گرم |
کالری | 509 |
کربوهیدرات | 53.66 گرم |
پروتئین | 8.10 گرم |
چربی | 31.41 گرم |
آب | 5.06 گرم |
فیبر | 0.00 گرم |
قند | 0.00 گرم |
کلسترول | 0.00 میلی گرم |
خواص بلوط
میوه بلوط فواید متعددی برای سلامتی دارد. این میوه به دلیل داشتن سطح بالایی از تانن بسیار تلخ است و معمولا به صورت خام خورده نمی شود. روش های بسیاری برای از بین بردن این طعم تلخ وجود دارد.
از پوست این درخت به عنوان داروی درمانی اسهال مزمن استفاده می شود. اما به طور کلی این پوست دارای خواص قابض است و برای بهبود انواع بیماری ها مفید است. جوشانده پوست بلوط در درمان زخم های پوست موثر می باشد.
به علاوه از این جوشانده به منظور تسکین گلو درد استفاده می شود. همچنین ضماد تهیه شده از برگ بلوط برای بهبود زخم، تسکین رگ به رگ شدن و کاهش تورم کاربرد دارد. یکی از مهمترین خواص درمانی بلوط و چای تهیه شده از آن، افزایش تعریق می باشد.
به این ترتیب این میوه برای بهبود علائم سرماخوردگی مانند تب و سردرد مفید است. از چای برگ های تازه یا خشک شده بلوط به عنوان یک شستشو دهنده برای درمان عفونت های پوست استفاده می کنند.
با این وجود مصرف بیش از حد بذرهای خام بلوط ممکن است منجر به مسمومیت شود. چرا که این بذرها حاوی اسید تانیک هستند. خوشبختانه به ندرت افراد می توانند حجم بالایی از این بذرها رو مصرف کنند. چرا که این بذرها طعم بسیار تلخی دارد و مصرف زیاد آن تقریبا غیرممکن است.
ادرار مکرر، یبوست، شکم درد و تشنگی شدید از جمله عوارض مصرف بیش از حد بذر بلوط خام می باشد. به همین دلیل بذر این میوه جزء بذرهای سمی به شمار می رود. بسیاری از خاصیت های بلوط ناشی از سطح بالای پتاسیم و منیزیم در آن است.
تسکین گرفتگی عضلات از جمله آن ها می باشد. از دیگر مزایای این میوه می توان به بهبود علایم کم خونی اشاره کرد.
1. خواص بلوط برای معده
یکی از خواص بلوط این است که از پوست بلوط به صورت چای برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش استفاده می شود. درمان اسهال، بهبود سرماخوردگی، تب، سرفه، برونشیت و کاهش اشتها از دیگر فواید بلوط برای سلامتی به شمار می روند.
بنابراین یکی دیگر از خواص درمانی بلوط، کاهش وزن و لاغری است. به همین دلیل توصیه می شود در رژیم لاغری جای بگیرد. این خواص بلوط ناشی از تانن موجود در آن است.
تانن اثرات مختلفی روی دستگاه گوارش و معده می گذارد و می تواند معده درد و گاز معده را درمان کند. داروهای درمانی اسهال حاوی این ماده می باشند. علاوه بر این پوست بلوط دارای خواص ضدالتهابی است. به همین دلیل در بهبود التهابات داخلی بدن موثر است.
2. مزایای بلوط برای پوست
تسکین درد و تورم یا التهاب پوست یکی از مهم ترین خواص بلوط می باشد. برای این منظور توصیه می شود پوست بلوط را به طور مستقیم درون وان حمام ریخته و مدتی درون آن قرار بگیرند.
با این کار می توان درد و تورم در ناحیه تناسلی و مقعد را نیز تسکین داد. از دیگر خاصیت های بلوط برای پوست می توان به رفع خارش پوست ناشی از سرمازدگی اشاره کرد.
3. خواص ضد التهاب بلوط
بلوط به خاطر ترکیبات فلاونوئیدی خواص ضد التهابی دارا می باشد و این اثر را در مخاط روده، پوست و بواسیر نشان می دهد.
4. خواص بلوط: کاهنده ترشحات
با اثر قابض ترشحات اضافی بافت را بخود گرفته و در عین حال ایجاد حساسیت و تحریک نمی کند.
خواص درمانی میوه بلوط
- پتاسیم و منیزیم موجود در این میوه گرفتگی عضلات را بر طرف می کند لذا در ورزشکاران مفید است.
- میوه بلوط دارای فیبر بالا و سبب سیری می شود لذا در رژیم های لاغری از آن استفاده می شود.
- میوه شاه بلوط کلسترول خون را کاهش می دهد زیرا حاوی چربی های اشباع نشده است.
- برای درمان درد معده و گاز معده استفاده می شود.
- فیبرهای موجود در آن سبب دفع راحت می شود.
- برای درمان نرمی استخوان استفاده می شود.
- این میوه منبع ویتامین های گروه B است.
- برای کم خونی مصرف می شود.
- برای بواسیر موثر است.
- اسهال را رفع می کند.
بیشتر بخوانید:
طریقه مصرف بلوط + خواص و عوارض میوه بلوط
از خواص میوه بلوط چه می دانید؟!