ارزش غذایی و خواص ترشی زیتون + طرز تهیه ترشی زیتون
همه چیز درمورد ترشی زیتون
کالری ترشی زیتون و خواص آن موضوع مورد بحث ماست. ترشی ها از انواع چاشنی های خوشمزه و پرطرفدار هستند که در کنار پلو و گوشت و پاستا و … استفاده می شوند. ترشی زیتون را می توان از محبوب ترین ترشی ها محسوب کرد که طرز تهیه ترشی زیتون در منزل به راحتی امکان پذیر است.
ترشی بامیه و ترشی زیتون و ترشی فلفل سبز ترشی های خوشمزه ای هستند که دارای طعمی متفاوت می باشند و این نوع ترشی ها در کنار غذاها اگه میل شوند طعم بی نظیری را به غذای شما می دهند.
کالری و ارزش غذایی ترشی زیتون
هر 100 گرم ترشی زیتون حاوی 145 کالری می باشد.
مقدار | 100 گرم |
کالری | 145 |
کربوهیدرات | 3.84 گرم |
پروتئین | 1.03 گرم |
چربی | 15.32 گرم |
آب | 75.28 گرم |
فیبر | 3.30 گرم |
قند | 0.54 گرم |
کلسترول | 0.00 میلی گرم |
کلسیم | 52.00 میلی گرم |
آهن | 0.49 میلی گرم |
منیزیم | 11.00 میلی گرم |
فسفر | 4.00 میلی گرم |
پتاسیم | 42.00 میلی گرم |
سدیم | 1556.00 میلی گرم |
روی | 0.04 میلی گرم |
مس | 0.12 میلی گرم |
منگنز | 0.00 میلی گرم |
سلنیم | 0.90 میکروگرم |
خواص ترشی زیتون
1. ترشی زیتون تقویت کننده ی سلامت قلب است
بیماری های قلبی یکی از شرایط مرگبار گسترده در سراسر جهان است. بنابراین افراد به دنبال روشهایی هستند که بتوانند سلامت قلب خود را بهبود ببخشند و در برابر تمامی فاکتورهایی که باعث ایجاد تصلب شرایین، حمله قلبی، بیماریهای قلبی عروقی و سکته میشود، مبارزه نمایند.
یکی از خواص ترشی زیتون این است که زیتون حاوی اسیدهای چرب تک غیر اشباعی است که اولئیک اسید نام دارد و میتواند از بروز بیماریهای قلبی جلوگیری کند. روغن زیتون نیز دارای اولئیک اسید است و مسئول کاهش فشار خون است. کاهش فشار خون شانس ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
علاوه براین، زیتون غنی از ترکیبات فنولی است که میتواند از بروز سرطانهای مختلف جلوگیری کند. ترکیبات فنولی مانند هیدروکسی تیروزول همانند یک ضد انعقاد عمل میکند که همین امر نیز شانس ایجاد لخته های خون را کاهش میدهد.
گذشته از آن، ترکیبات فنولی یکسان میتواند تنش رگ های خونی را برطرف کند و عروقی خونی را متسع نماید. همین امر موجب میشود جریان خون در بدن به خوبی انجام شود و اکسیژن رسانی به سایر ارگان های بدن نیز تسهیل گردد.
بیشتر بخوانید: ۸ راه معجزه آسا تشخیص بیماری های قلبی
2. ترشی زیتون از پوکی استخوان جلوگیری می کند
افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده میکنند، کمتر به پوکی استخوان مبتلا می شوند. توضیح قطعی این پدیده اخیرا کشف شده است. در تحقیقات انجام شده ثابت شد که ترکیب هیدروکسی تیروزول و اولئوروپین باعث افزایش رسوب کلسیم و رشد استخوان میشوند و همین امر از بروز پوکی استخوان جلوگیری میکند.
اگر در خطر ابتلا به پوکی استخوان هستید مقدار مناسبی از زیتون و یا روغن آن را به رژیم غذایی خود بیفزایید.
بیشتر بخوانید: پوکی استخوان از علائم تا درمان
3. ترشی زیتون موجب جلوگیری از سرطان می شود
رمز و راز درمان سرطان به یک مشکل عمده در جوامع امروزی تبدیل شده است اما روشهای جایگزین بسیاری برای درمان، کاهش پیشرفت و حتی جلوگیری از بروز آن وجود دارد. زیتون معمولا با استفاده از روشهای مختلف از بروز سرطان جلوگیری میکند.
اولا، زیتون حاوی آنتوسیانین است که به عنوان یک مادهی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی، میتواند از بروز سرطان جلوگیری کند. آنتی اکسیدانها میتوانند در برابر رادیکالهای آزاد مبارزه کنند. این رادیکالهای آزاد سلولهای سالم بدن را به سلولهای سرطانی تبدیل میکنند بنابراین اضافه کردن آنتی اکسیدانها به رژیم غذایی میتواند بهترین انتخاب باشد.
دوما، زیتون حاوی اولئیک اسید است که از گیرنده فاکتور رشد خاصی جلوگیری میکند. همین امر نیز موجب میشود رشد و توسعهی سرطان سینه کاهش پیدا کند. در نهایت هیدروکسی تیروزول از جهش DNA و رشد سلولهای غیر طبیعی جلوگیری میکند.
4. ترشی زیتون موجب کاهش التهاب می شود
ترکیبات مختلف در زیتون نه تنها به عنوان ترکیبات آنتی اکسیدانی عمل میکنند بلکه دارای خاصیت ضد التهابی نیز هستند. این عوامل باعث کاهش التهاب در بدن میشوند. یکی دیگر از خواص ترشی زیتون این است که مصرف آن باعث کاهش درد و التهاب در مفاصل، ماهیچهها، قسمتهای آسیب دیده،تاندونها و اندامهای مختلف بدن میشود.
به خصوص در شرایط آرتریت، نقرس و دیگر شرایط روماتیسمی، زیتون می تواند درد را کاهش دهد.
طرز تهیه ترشی زیتون
مواد لازم جهت تهیه ترشی زیتون:
- هویج خلالی شده: 1 پیمانه
- زیتون بدون هسته: 2 پیمانه
- فلفل دلمه ای خلالی شده: 2/3 پیمانه
- قارچ ورقه ای شده: 1 پیمانه
- فلفل ترشی: 10 عدد
- موسیر خلال شده: 2 قاشق سوپخوری
- سیر خلالی شده: 4 عدد
- نمک: 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
- گلپر: 1 قاشق چایخوری
- سرکه: به میزان لازم
- روغن زیتون: 4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه ترشی زیتون:
ابتدا قارچ های خرد شده را با مقداری سرکه مخلوط کنید و زیتون ها را هم به دو قسمت تقسیم نمایید.
زیتون و هویج را به مخلوط سرکه و قارچ اضافه کنید. در مرحله بعدی طرز تهیه ترشی زیتون سیر و موسیر و ففل دلمه ای و فلفل ترشی و نمک و زردچوبه و گلپر را به مواد مخلوط شده ترشی بیفزایید و همه مواد را هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند و در انتهای کار روغن زیتون را به مواد ترشی اضافه کنید.
ترشی زیتون را می توانید بعد از دو روز سرو کنید. سرکه را باید به میزانی به مواد ترشی اضافه کنید که روی مواد را بگیرد. می توانید روغن زیتون را در زمان سرو ترشی به آن اضافه کنید.
بیشتر بخوانید:
کالری زیتون : 100 گرم زیتون چقدر کالری دارد ؟
کالری روغن زیتون : 100 گرم روغن زیتون چقدر کالری دارد ؟