دسته‌بندی نشده

ادویه تاکو مکزیکی چیست و چه کاربردی دارد؟

تاکو، ادویه محبوب مکزیکی

نام مکزیک که می آید، برای خانم ها ادویه های تند و تیز، و برای آقایان تیم فوتبال این کشور تداعی می شود. مکزیک در آمریکای شمالی قرار دارد و تبار اهالی این کشور به سرخ پوست ها باز میگردد. فرهنگ مکزیک بازتابی از تاریخ آن و ترکیبی از فرهنگ‌های تمدن‌های پیش از ورود اسپانیایی‌ها و فرهنگ اسپانیا است.

غذاهای مکزیکی با طعم دهنده‌های قوی و متنوع، انواع ادویه و ترشی و تزئینات رنگی آن در جهان شناخته می‌شوند. بسیاری از غذاهای مکزیک امروزی غذاهای سنتی ازتک‌ها و مایا است که در آن ذائقه اسپانیایی‌ها نیز بکار گرفته شده ‌است. غذاهای مکزیک به دلیل آب و هوای محلی و موقعیت جغرافیایی و تفاوت‌های قومی در میان ساکنان بومی آن در نقاط مختلف متفاوت است. تاکو یکی از غذاهای مشهور و سنتی این کشور است.

تاکو چیست؟

تاکو از غذاهای محبوب و معروف کشور مکزیک است که متشکل از یک عدد نان تورتیا است که درون آن مواد اصلی غذا ریخته می شود. نان ترتیلا از آرد ذرت یا گندم تشکیل شده است. تاکو غذای کارگردان معدن بوده است. آنها برای تهیه این غذا، گوشت گوساله را در ادویه مخصوص تاکو تفت می دادند و سپس در نان ذرت می پیچیدند و به صورت ساندویچ می خوردند. با گذشت زمان این غذا در سراسر مکزیک محبوبیت پیدا می کند و افراد آن را با گوشت های مختلف از جمله مرغ و خوک نیز درست می کردند.

در اوایل قرن بیستم، کارگران مکزیکی برای کار وارد ایالات متحده شدند و از این طریق آمریکایی ها را با غذاهای مکزیکی آشنا کردند. در آن سال ها تاکو به عنوان غذایی مقرون به صرفه فروخته می شد اما به مرور زمان و با توجه به تغییراتی که در آن صورت گرفت به صورت غذایی محبوب و بین المللی درآمد.

درون تاکو مواد مختلفی قرار داده می شود. موادی مانند مرغ، گوشت، ماهی و غذاهای دریایی، سبزیجات، پنیر و … . به شکل سنتی، تاکو با دست خورده می شود، و در کنار آن سس محبوب سالسا یا آووکادو سرو می شود.

ادویه مخصوص تاکو

ادویه مخصوص تاکو

ادویه تاکو از یاپه های اصلی غذای تاکو نیز هست. بر اساس شواهد تاریخی، ادویه تاکو از قرن ۱۶ مورد استفاده قرار میگرفته است. ریشه کلمه تاکو، از مواد منفجره ای گرفته شده که کارگران معدن نقره برای منفجر کردن سنگ ها از آن استفاده می کردند که از باروت و کاغذ تاکیتو درست شده بوده است. امروزه ادویه تاکو مکزیکی در انواع غذاها از جمله گوشت چرخ کرده، مرغ، صدف و سیب زمینی استفاده می شود.

ترکیبات تاکو

در کشورهای مختلف ممکن است ترکیبات متفاوتی از تاکو وجود داشته باشد. در یک حالت کلی مواد اصلی تشکیل دهنده تاکو به این شرح است:

فلفل سفید
فلفل سیاه
زیره سبز
دانه فلفل قرمز
پودر فلفل قرمز
پودر پیاز
پودر سیر
سماق
پونه خشک
آویشن
نمک

حتماً بخوانید:

گفته می شود که فلفل سفید از مواد پایه و اصلی تاکو است، پس آن را نباید حذف کرد. همچنین آویشن یک گزینه اختیاری است.

منبع : بهاران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا