آیا میدانید گوشت مرغ بهتر است یا گوشت بوقلمون؟
گوشت بوقلمون بهتر است یا مرغ؟
بوقلمون در فرهنگ خارجیها یك غذای خاص است كه در مناسبتهای مهم مانند كریسمس، جشن شكرگزاری و. . . سرو میشود اما در ایران مردم به دلیل سالمتر بودن این گوشت در مقایسه با انواع گوشتهای قرمز از این غذا حمایت میكنند. با دلگرم همراه شوید.
درباره بوقلمون بیشتر بدانید
بوقلمون پرندهای از نژاد قرقاولان و بزرگترین و سنگینوزنترین پرنده خانگی است. گوشت بوقلمون شامل هر دو نوع گوشت سفید و قرمز است. 65 درصد گوشت بوقلمون سفید و در ناحیه سینه و 35 درصد آن تیره و در ناحیه رانها قرار دارد.
هر یك از گوشت این قسمتها از نظر طعم و مزه با هم متفاوت هستند. گوشت سینه و بالها سفید و لذیذ و از نظر مزه شبیه گوشت گوساله است. گوشت قرمز آنكه بیشتر در رانها یافت میشود، بسیار نرم بوده و طعمی شبیه گوشت پرندگان وحشی یا شكاری را دارد.حجم توده گوشت قسمتهای ران و سینه نسبت به سایر گوشتها بیشتر است و ضایعات كمتری دارد.
چربی بوقلمون به مقدار كم
بوقلمون بدون پوست چربی بسیار كمی دارد. در مجمو ع گوشتهای سفید نسبت به گوشتهای قرمز چربی و كالری كمتری دارند.
پیشگیری از بروز سرطان با مصرف بوقلمون
املاح معدنی ضروری در گوشت بوقلمون پیدا میشود. این املاح از بروز سرطان پیشگیری میكنند. سلنیوم از جمله املاح بوقلمون است كه در بهبود عملكرد غده تیروئید و تقویت سیستم ایمنی بدن تاثیر دارد. علاوه بر این سلنیوم در تقویت سیستم ایمنی تاثیرگذار است و سبب از بین رفتن رادیكالهای آزاد مخرب بدن میشود. در نتیجه بدن سد دفاعی خوبی به دست میآورد.
ژامبون بوقلمون به جای كالباس
در فروشگاههای مواد پروتئینی ژامبون بوقلمون هم پیدا میشود. تفاوت این ژامبون با سوسیس و كالباس این است كه برخلاف این محصولات فرآوری شده، با گوشتهای مختلف و چربیهای زیانآور تركیب نشده است. اگر تولیدكنندگان استانداردهای لازم را در تولید این محصول رعایت كنند میتواند جایگزینی برای كالباس باشد.
با این وجود توصیه متخصصان تغذیه این است كه مصرف مواد غذایی تازه نسبت به چنین محصولاتی اولویت دارد. به هر حال این ژامبونها به صورت وكیوم و دودی شده هستند و كاربردهای مختلفی دارند بنابراین میتوانید ژامبون بوقلمون مرغوب را در غذاهای مختلف مانند انواع سالاد، پیتزا، ساندویچ و… بااحتیاط و بهندرتجایگزین سوسیس و كالباس كنید.
نامناسب برای بیماران مبتلایان به فشار خون
نمك موجود در بوقلمون كمی بالاست، از این رو مصرف مداوم آن برای بیماران مبتلا به فشار خون یا خانمهای باردار توصیه نمیشود. علاوه بر این بوقلمون به دلیل داشتن اسیدآمینه پورین برای بیماران مبتلا به نقرس مفید نیست و این بیماران اگر بوقلمون دوست دارند باید این گوشت را به مقدار بسیار كم مصرف كنند.
چند نكته در مورد پخت غذا با گوشت بوقلمون
چطور با بوقلمون غذاهای خوشمزهای بپزید؟
- استفاده از بوقلمون فوت و فنی دارد كه بهتر است آنها را بدانید
- دیر میپزد
- گوشت بوقلمون نسبت به مرغ دیرپز است بنابراین اگر زمان كافی برای طبخ غذا در اختیار ندارید، مرغ یا ماهی را انتخاب كنید. اگر زودپز دارید از این بابت مشكلی وجود ندارد و میتوانید خوراك گوشت بوقلمون را به سرعت آماده كنید.
- ران بوقلمون خوشمزهتر است
- ران بوقلمون نسبت به سینه آن خوشمزهتر است. این را هم بدانید كه ران چربی بیشتری دارد و اگر از بابت افزایش وزن و مصرف كالری نگرانی دارید، انتخاب سینه به نفعتان است.
- جایگزین خوبی برای گوشت چرخ كرده
- گوشت بوقلمون این قابلیت را دارد كه آن را در دستگاه چرخگوشت بریزید و به جای گوشت چرخكرده از آن استفاده كنید.
- مناسب برای تهیه ژیگو
- اگر به پخت غذاهای خارجی مانند ژیگو علاقهمند هستید، بهتر است بدانید بوقلمون میتواند جایگزین خوبی برای گوشت قرمز این غذا باشد. كافی است داخل گوشت یك حبه سیر بگذارید، بعد آن را با كره سرخ كرده و به مدت یك ساعت داخل زودپز قرار دهید. در این صورت غذای خوشمزهای برای سرو كردن دارید كه برای پذیرایی از مهمانها هم گزینه خوبی است.
چند بار در هفته بوقلمون بخوریم؟
توصیه میشود همه افراد سالم در برنامه غذایی روزانهشان انواعی از منابع پروتئینی و گوشتهای مختلف را داشته باشند. صرفنظر از سلیقه و ذائقه غذایی تفاوت چندانی بین گوشت مرغ و بوقلمون وجود ندارد. در مجموع به خانمها توصیه میكنیم در برنامه روزانهشان گوشتها را داشته باشند و آقایان هم سه یا چهار بار در هفته گوشت بخورند.
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی