دسته‌بندی نشده

آموزش مرحله به مرحله عوض کردن پوشک نوزاد

مراحل عوض کردن پوشک نوزاد

عوض کردن پوشک از آن دست مهارت‌هایی است که والدین قبل تولد نوزاد سعی می‌کنند آن را تمرین نمایند تا به محض تولد کودک برای انجام آن آماده باشند.

از آن جایی که نوزاد تازه متولد شده پوست حساسی دارد و اندام‌ها در حال رشد می‌باشند؛ باید در هنگام عوض کردن پوشک نوزاد مراقب باشد تا آسیبی به او وارد نشود. ما در ادامه نحوه عوض کردن نوزاد را به طور کامل شرح داده‌ایم.

1- اطمینان از تمیزی دست‌ها

پیش از هر چیز قبل از عوض کردن نوزاد باید از تمیز بودن دست‌های خود اطمینان بیابید. شستن دست‌ها با آب و صابون بهترین گزینه برای پاکیزگی دست‌هاست. با این حال در صورت عدم دسترسی به آب می‌توانید از ژل‌های ضدعفونی کننده یا دستکش یک بار مصرف استفاده نمایید.

2- آماده کردن یک پوشک تمیز

قبل از اینکه کودک را باز کنید پوشک تمیزی را باز کرده و در کنار دست خود قرار دهید. توجه داشته باشید که به محض باز کردن نوزاد، پوشک تمیز را زیر او قرار ندهید تا فوراً کثیف نشود.

3- تمیز کردن کودک از مراحل عوض کردن پوشک نوزاد

قبل از اینکه پوشک تمیز را زیر نوزاد قرار دهید ابتدا پاهای او را کمی بالا بگیرید تا بتوانید به کمک یک دستمال مرطوب زیر او را تمیز کنید. سعی کنید تمام چین و چروک‌های پای فرزند خود را با دستمال مرطوب پاک کنید تا هیچ جایی کثیف نماند.

4- باز گذاشتن نوزاد و استفاده از پمادها

در فاصله بین تمیز کردن نوزاد و بستن او دقایقی نوزاد را باز بگذارید تا پوست او با جریان هوا تماس داشته باشد. این کار از بروز التهابات پوستی نظیر قرمزی، خشکی و سوختگی جلوگیری می‌نماید. در این زمان می‌توانید از پمادهای ضد سوختگی یا پودر بچه برای مراقبت بهتر از پوست نوزاد استفاده نمایید.

5- بستن پوشک نوزاد

حال می‌توانید کودک را روی پوشک جدید گذاشته و آن را ببندید. فرزندتان را به‌گونه‌ای روی پوشک قرار دهید که نیمی از آن در پشت و نیمی دیگر در جلو قرار بگیرد.

در نتیجه وقتی پوشک را می‌بندید باید از جلو تا شکم و از پشت تا کمر بالا بیاید. هنگامی که نوزاد پسر را پوشک می‌کنید هنگام بستن باید توجه داشته باشید که آلت تناسلی او را به سمت پایین قرار دهید.

این کار به پس ندادن ادرار و بیرون نزدن آن از قسمت‌های بالایی پوشک کمک می‌کند. پس از انتهای کار یک بار دیگر همه درزها را چک نمایید و مطمئن شوید جایی از بدن کودک به علت بد بسته شدن پوشک جمع نشده باشد.

عوض کردن پوشک نوزاد

نکاتی که در مورد عوض کردن پوشک نوزاد باید بدانید

عوض کردن صحیح و به موقع پوشک نوزاد اهمیت بسزایی در حفظ سلامتی او دارد. تعویض دیرهنگام کودک یا بستن نادرست او می‌تواند بروز انواع مشکلات پوستی نظیر التهاب و قرمزی را به همراه داشته باشد. توجه به نکات زیر هنگام عوض کردن نوزاد به شما کمک می‌کند تا بتوانید نکات بهداشتی را به درستی رعایت کنید و از راحتی و سلامت فرزندتان اطمینان خاطر بیشتری کسب نمایید.

1- تعیین مکان مشخص در خانه برای عوض کردن پوشک نوزاد

سعی کنید محل مشخصی را به تعویض کردن نوزاد اختصاص دهید و ترجیحاً تلاش نمایید این محل نزدیک به دستشویی یا حمام خانه باشد. اگر شما هر بار در یک گوشه خانه شروع به عوض کردن پوشک فرزند خود کنید با این کار میکروب‌ها را در گوشه و کنار خانه پخش کرده و باعث آلوده شدن محیط خانه می‌شوید.

2- آمادگی دائم برای عوض کردن پوشک نوزاد

همیشه مجموعه وسایلی که برای عوض کردن پوشک نوزاد نیاز دارید در کنار هم و در فضایی در دسترس قرار دهید تا هر وقت احساس کردید فرزندتان به تعویض پوشک نیاز دارد بدون دغدغه این کار را انجام دهید. بی‌توجهی به این نکته می‌تواند منجر به این شود که در بسیاری از مواقع در حین باز کردن پوشک متوجه نبودن وسایل مورد نیاز خود نظیر دستمال مرطوب یا پودر بچه شوید و بالاجبار در طی باز بودن نوزاد به سراغ پیدا کردن وسایل بروید. این امر نه تنها باعث می‌شود کنترل کودک برایتان دشوار شود بلکه می‌تواند باعث انتشار میکروب‌ها در فضا نیز بشود.

3- درست پاک کردن اندام تناسلی نوزاد

برای پاک کردن اندام تناسلی دختران لازم است که دستمال مرطوب را از جلو به سمت عقب بکشید تا میکروب‌های ناشی از مدفوع و ادرار را به سمت واژن هدایت نکنید و از بروز عفونت‌ها پیشگیری نمایید. همچنین هنگام تعویض نوزاد پسر همواره بهتر است پارچه‌ای را روی اندام تناسلی او قرار دهید تا در صورت بروز ادرار با مشکل مواجه نشوید.

4- درست بستن نوزاد

هنگام بستن نوزاد باید پوشک از جلو تا روی شکم و از پشت تا روی کمر را بپوشاند. اگر هنوز بند ناف نوزاد خشک نشده، از قرار دادن پوشک روی آن خودداری کنید. این کار می‌تواند با ایجاد فشار و تعریق در این ناحیه به بروز عفونت بیانجامد.

5- چک کردن مجدد هنگام عوض کردن پوشک نوزاد

کودکان معمولاً در حین تعویض پوشک به میزان زیادی دست و پا می‌زنند و ممکن است کار را برای والدین بسیار سخت کنند. این امر می‌تواند باعث شود که شما نتوانید با دقت کافی پوشک را ببندید. در نتیجه برای اطمینان کافی از بسته شدن دقیق و پیشگیری از باز ماندن درزهای پوشک در انتهای کار یک بار دیگر تمام چسب‌ها یا گره را چک نمایید.

عوض کردن پوشک نوزاد

6- کمک گرفتن از وسایل بازی

همان طور که گفته شد نوزادان و کودکان ممکن است در حین عوض کردن پوشک نوزاد بی‌قراری کنند یا با بازیگوشی و دست و پا زدن‌های زیاد، کار را برای شما دشوار سازند. در این شرایط لازم است که همیشه در کنار وسایل تعویض پوشک اسباب بازی سرگرم کننده‌ای را نیز قرار دهید تا به کمک آن بتوانید کودک را آرام‌تر کنید و با آسودگی خاطر بیشتری اوضاع را پیش ببرید.

7- استفاده از دستمال مرطوب و پودر بچه

استفاده از دستمال مرطوب و پودر بچه در مراقبت از پوست نوزاد تا حد زیادی به شما کمک می‌کند. اگر کودک را به درستی تمیز نکنید و پوست او را مرطوب نگاه ندارید احتمال بروز مشکلاتی نظیر التهاب، قرمزی و عرق سوز شدن پوست نوزاد بالا می‌رود.

8- تعویض به موقع کودک

هرگز فواصل طولانی بین زمان‌های تعویض قرار ندهید و هر از چند گاهی نوزاد را چک کنید تا ببینید پوشکش را خیس کرده یا نه. تأخیر در عوض کردن کودک می‌تواند به بروز مشکلاتی نظیر حساسیت و سوختگی بیانجامد. همچنین زمانی که هنوز بند ناف نیفتاده این موضوع می‌تواند در عفونت بند ناف نیز نقش داشته باشد.

9- ضدعفونی کردن دست‌های خود

بعد ازعوض کردن پوشک نوزاد هرگز شستن دست‌های خود با آب و صابون را فراموش نکنید. نشستن دست‌ها به خصوص زمانی که در ارتباط با کودک هستید می‌تواند منجر به انتقال میکروب‌ها و بروز بیماری‌های مختلف شود. اگر به آب و صابون دسترسی ندارید استفاده از ژل‌های ضد عفونی کننده حاوی الکل می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

10- شستن دست‌های کودک

حتی اگر ندیده‌اید که در جریان تعویض پوشک، کودک به چیزی دست زده باشد ترجیحاً بهتر است که دست‌های او را نیز بشویید تا احتمال انتقال میکروب‌ها را تا حد امکان کاهش دهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا