آموزش روش پخت خورش باقالا ( باقالا قاتق) غذای سنتی شمالی
طرز تهیه خورشت باقلا قاتق مرحله به مرحله
این خورشت به نام های دیگه ای مثل باقالی خورشت یا خورشت گل در چمن هم معروفه. باقلا قاتق با یه نوع باقالی مخصوص به نام پاچ باقالا (لوبیا رشتی، لوبیا کشاورزی) تهیه میشه که مخصوصه شمال کشوره . برای تهیه این خورش با دلگرم همراه شوید.
طرز تهیه خورش باقلا(باقالی) سبز
باقلا قاتق چیست؟
خورش باقلا قاتق (به انگلیسی baghali ghatogh) که به نام های باقلا خورشت یا خورش گل در چمن هم شناخته می شود، یکی از خورش های معروف و خوشمزه ی گیلانی است که بیشتر با کته سرو می شود.
باقالی قاتق را با استفاده از لوبیا کشاورزی گیلان که پاچ باقلا و لوبیا رشتی هم نامیده می شود (نوعی لوبیا شبیه لوبیا چیتی) و همچنین باقلا سبز تهیه می کنند، ما در این مقاله از سایت دلگرم آموزش درست کردن باقلا قاتق با لوبیا کشاورزی و باقالا قاتق با باقالی سبز تازه را برای شما ارائه کرده ایم.
طرز تهیه خورش باقلا قاتق
مواد لازم برای تهیه باقلا قاتق با لوبیا کشاورزی
- لوبیا کشاورزی یا پاچ باقلا – 2 لیوان
- شوید خشک – 2 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ – 2 عدد
- سیر تازه – 4 حبه
- روغن آفتابگردان – به مقدار دلخواه
روش پخت باقلا قاتق رشتی
- لوبیا کشاورزی رشتی را از چند ساعت قبل در آب جوش خیس کرده و دو بار آب آن را عوض کنید، پوست لوبیا ها را گرفته و آن ها را به دو نیم تقسیم کنید.
- سیر تازه را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید پس از اینکه بوی سیر بلند شد لوبیا ها را اضافه کرده و تفت دهید تا نیم پز شوند، سپس شوید خشک را به آن ها اضافه کنید و کمی نفت دهید.
- پس از اینکه کمی مواد را تفت دادید حدود 2 – 3 لیوان آب اضافه کنید و در قابلمه را ببندید، بگذارید 15 دقیقه با حرارت ملایم بپزد، پس از پختن لوبیا ها دو عدد تخم مرغ را داخل باقلا خورش بشکنید و با حرارت ملایم بگذارید تخم مرغ ها بسته شوند و خورش به روغن بیفتد.
- خورش باقلا قاتق شما آماده است آن را در ظرفی بریزید و در کنار کته یا نان تازه سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه باقلا قاتق با باقالی سبز
- سیر تازه – 3 حبه
- باقلا سبز – 3 پیمانه
- شوید تازه یا خشک – 1 پیمانه
- تخم مرغ – 2 عدد
- نمک و زردچوبه – به مقدار لازم
- روغن آفتابگردان – به مقدار لازم
طرز تهیه باقلا قاتق با باقالی سبز
- برای تهیه باقلا قاتوق با باقالی سبز ابتدا باقلا ها را پوست کنده و به دو نیم قسمت کنید.
- سیر ریز خرد کنید و در تابه با روغن آفتابگردان کمی تفت دهید تا طلایی شود بعد باقلا سبز تازه، شوید تازه و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید.
- 2 لیوان آب در تابه بریزید تا بجوش بیاید و در تابه را بگذارید تا 15 الی 20 دقیقه باقلا ها بپزند، پس از اینکه باقلا ها پخته شدند مقداری نمک اضافه کنید و تخم مرغ ها را به خورش اضافه کنید، بگذارید تا تخم مرغ ها بسته شوند.
- باقلا خورش شما آماده است، آن را در ظرفی بریزید و با کته یا نان سرو کنید.
لذت آشپزی با دلگرم
آموزش طرز تهیه ی خورش قارچ جدید و خوشمزه
طرز تهیه ی خورش گردو بادمجان خورش اصیل شهر سمنان
طرز تهیه خورش هویج تبریزی (یرکوکی خوروشی)
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی