آموزش تصویری لپه پلو با گوشت قلقلی و زیره کرمانی
از همکارای عزیزم که این ظرفای خوشگل را برای تولدم خریدن خیلی خیلی تشکر میکنم، یکی از بهترین کادوهای تولدی بوده که تا حالا گرفتم.
از مونای نازنین نو عروس خوشگل موشگل و با سلیقه، از نازنین مهربون دختر بسیار خوبی که اسمش کاملا برازنده اش هست و از سمیرای کوچک، با نمک و زحمتکش و درسخون واقعا ممنونم.
مواد لازم برای تهیه لپه پلو با زیره
پیاز متوسط 2 عدد ( 1 پیاز را من خودم اضافه کردم که براتون می نویسم چرا)
گوشت چرخ کرده 200 گرم
برنج 3 پیمانه
لپه 1 پیمانه
زیره پودر نشده 2 تا 3 قاشق غذاخوری
رب 1قاشق( از خودم اضافه کردم)
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
آموزش تصویری لپه پلو با گوشت قلقلی و زیره کرمانی
طرز تهیه:
لپه را بذارین از قبل بپزه.
گوشت چرخ کرده را با یکی از پیازها که رنده ریز کردین و همراه نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و خوب ورز بدین و باهاش قلقلی درست کنید. خواهرم هر دو طرف قلقلی هاش را تو روغن سرخ کرد.
اما من اون یکی پیاز را مکعبی خرد کردم و با مقداری روغن تفت دادم تا طلایی و سبک شد ، بهش زردچوبه زدم، 1 قاشق رب را بهش اضافه کردم و تفت دادم و بهش یک و نیم لیوان آب اضافه کردم و گذاشتم آب به جوش بیاد بعد قلقلی ها را ریختم توش و گذاشتم یک ربع با حرارت ملایم بپزه و آبش کشیده بشه.
( کلا من با پخت گوشت خیلی مشکل دارم و دلم میخواد گوشت با حرارت بپزه و سرخ کردن را براش کافی نمیدونم، حتی واسه این کوفته های فینگیلی!)
گوشتا که دارن پخته میشن یا تفت میخورن، برنجتون را که از قبل خیس کردین آب کش کنید، یک دقیقه قبل از آب کش کردن لپه پخته شده را بهش اضافه کنید و بذارین با برنج به خوبی مخلوط بشه.
بعد برنج را آب کش کنید و زیره پودر نشده را به برنجتون اضافه کنید، این کار را هم میتونید تو قابلمه انجام بدین وقتی دارین برنج را میریزین و لاش مواد گوشتی میدین هم میتونید وقتی تو آب کش هست انجام بدین.
زیره را پودر نکنیدها، اگه خواستین زیره پودر شده بریزید خیلی کمتر استفاده کنید. چون زیره وقتی میشکنه عطرش خیلی بیشتر میشه و به این مقدار زیاد پلوی شما تلخ و بد رنگ میشه. اگه زیره پودر شده ریختین نصف قاشق غذاخوری بسه، ولی کلا قشنگی این پلو به خاطر دیده شدن زیره اش هم هست به نظرم.
بعد کف قابلمه کمی روغن بریزید و هر ته دیگی دوست دارین بچینید. به ترتیب یک لایه برنج و یک لایه گوشت قلقلی بچینید.
من چون رب هم زده بودم برای اینکه قرمزی پلو به همه جای برنجم برسه با قاشق به آرومی همش زدم.
نصف لیوان آب دور تا دور برنج ریختم ( روغن لازم نیست، مواد گوشتی لا به لای برنج به اندازه کافی روغن دارن) و گذاشتم با حرارت متوسط به مدت نیم ساعت دم بکشه.
این را پارسال خواهرم برامون درست کرد.
اینم دستپخت خودم که بهش رب اضافه کردم.