آموزش تربیت کودکان،تحسین کودک چگونه است،راههای تحسین کودک
تحسین کودک راههای تحسین کودک:تشویق بر خلاف تنبیه که از عوامل بازدارنده است ، عاملی ترغیب کننده می باشد که به انسان نیرو می دهد . شخصی که تشویق می شود از کار و زحمت خود احساس رضایت می کند و همین رضایت خاطر است که جلو خستگی و بی میلی او را می گیرد .
تحسین کودک موجب می شود که اعتماد به نفس در وجودش پدید آید ، استعدادهای نهفته اش شکوفا شوند و قوای درونی اش به فعالیت برسند.تشویق ، شخصیت فرد را احیاء می کند ، او را از یأس و بدبینی نجات می دهد و به زندگی دلگرم می کند و گاهی یک تحسین ساده ، مسیر زندگی فرد را دگرگون می سازد .
تحسین کودک راههای تحسین کودک
امروزه ثابت شده که تحسین کودک اثرات بسیار خوبی بر روند رشد و تربیت کودکان می گذارد . یک ستایش به جا و واقعی می تواند اعتماد به نفس کودک را افزوده و او را تشویق به بهتر شدن کند ، اما متاسفانه بسیاری از والدین نحوه صحیح تحسین کودک را بلد نبوده و با به کار بردن نابه جای آن سبب رنجش و کدورت کودک شده و گاهی حتی اوضاع را بدتر از قبل می کنند .
اگر نگاهی تیز بینانه به خود بیندازیم در می یابیم که اغلب ما در سرزنش کوک سریع و در تحسین کودک، بسیار کند عمل می کنیم و متاسفانه از آنجا که محیط جامعه نیز به گونه ای شکل گرفته که هرکسی ترجیح می دهد از دیگری انتقاد کند تا نکات مثبت او را بیان نماید ، خیلی از کودکان حتی تا دوره میان سالی نیز هیچ تحسین و تعریفی را نمی شنوند و آن کس که چیزی دریافت نکرده ، فرد شایسته ای برای ارائه این امر به فرزندان و اطرافیان خود نیز نیست .
البته برخی از والدین از آن طرف پشت بام می افتند و آن قدر فرزند خود را در دریای ستایش های به جا و نابه جا غرق می کنند که کودک از جامعه نیز انتظاری جز این ندارد و به همین دلیل در دوران نوجوانی و جوانی ، شاهد برهم ریختگی روحی این دسته از افراد می شویم . تحسین کودک را به جای سرزنش های درست و تنبیهات مخصوص دوران کودکی به کار نبرید . هر چیز در سر جای خود با ارزش است . وظیفه شما به عنوان یک والد خوب و دور اندیش این است که به کودک خود نشان دهید که چه کارهای او پسندیده و قابل تحسین بوده و کدام کارهای او نیاز به اصلاح و بهتر شدن دارد .
برای این که شما به یک والد تحسین کننده خوب تبدیل شوید باید به چند نکته مهم توجه فرمایید.
1.راههای تحسین کودک: از تعریف کردنی که اشاره به ضعف ها و اشتباهات گذشته کودک دارد ، خودداری کنید . این مساله بار منفی دارد و سبب می شود که کودک در مقابل شما واکنش نشان دهد . به طور مثال ” باورم نمی شه بعد از اون همه خرابکاری در مدرسه انضباطت 20 شده ، فکر نمی کردم بتونی تو این امتحان قبول بشوی . بالاخره طلسم شکست و تو این کار رو تموم کردی ” این نوع برخوردها کودک را دلسرد می کند و انرژی او را برای بهتر شدن تحلیل می برد .
2.راههای تحسین کودک: تکرار در تحسین کودک به پیشرفت کودک کمک می کند . متاسفانه بسیاری از والدین فکر می کنند که با یک یا دوبار تحسین کودک باید شاهد تربیت فرزندی شایسته و بدون خطا باشند و در نتیجه با بروز نخستین اشتباه برخوردی تندتر با فرزند خود می کنند و معمولاً در حین این کار ، آن یکی دو کار خوب را نیز به رخ کودک می کشند و او را فردی نالایق می نامند . یک والد خوب باید تحمل زیادی داشته باشد و از تکرار تحسین فرزند خود نترسد .
3. راههای تحسین کودک:در نحوه بیان تعریف خود دقت داشته باشید . شیوه صحبت کردن و انتخاب کلمات و لحن شما می تواند اثری مثبت و یا منفی بگذارد در حالی که نیت شما تشویق فرزندتان است . گاهی اوقات نحوه بیان جملات ما به گونه ای است که کودک احساس تحقیر شدن می کند . به طور مثال شما اگر به فرزند چهار ساله خود بگویید آفرین که هر شب دندوناتو مسواک می زنی ، بسیار خوشحال شده و در انجام این کار ممارست بیشتری به خرج می دهد ، در حالیکه گفتن همین جمله به یک نوجوان ، در او احساس حقیر و توهین به وجود می آورد و ممکن است با شما نیز برخوردی داشته باشد .
4. راههای تحسین کودک:بیش از حد توانایی فرزندتان او را تحسین و تشویق نکنید . توقعات بیش از اندازه باعث عقب نشینی کودکان می شود بسیاری از ما فکر می کنیم که تعریف از کودک باید برای کارهای بسیار خاص و استثنایی باشد و به همین دلیل از تعریف کردن در مورد کارهای معمولی او خودداری کرده و گاهی کار را به جایی می رسانیم که با تحسین های غلو شده خود او را می ترسانیم . و این جور مواقع کودک احساس می کند که در موجی از توقعات و انتظارات قرار گرفته و قادر به پاسخ گویی بهینه به پدر و مادر خود نیست و برخی از کودکان با حذف کلی انجام این کارها ، سعی به ناامید کردن والدین خود می کنند تا بلکه از این طریق فشار ناشی از این توقعات را کم کنند .
در بعضی از اوقات دادن جایزه نیز نمادی از تحسین و تشویق به حساب می آید البته برای این کار باید برنامه ریزی داشته باشید تا کودک دچار خود شیفتگی نسبت به خود نشود و انجام کارهای معمول و روزمره خود را نیز که جزو وظایف وی به شمار می آید ، وابسته به دریافت جایزه نکند . بهترین روش تعریف و تحسین همراه با جوایز قطعی است که کودک را برای بهتر شدن تشویق می کند .
در مجموع تحسین و تشویق کودکان سبب افزایش اعتماد به نفس ، تقویت حس مسوولیت پذیری و افزایش حس همیاری به دیگران می شود و شما با جایگزینی به جای تعریف و تمجید با انتقاد و سرزنش می توانید زندگی فرزندتان را متحول نمایید .
تحسین کودک چه چیز را می آموزد؟
کودکان یاد می گیرند که با تحسین شدنشان،دیگران را خوشحال کنند. هیچ اشکالی ندارد که بتوان دیگران را خوشحال کرد، اما تکرار تحسین ها این باور را در کودکان ایجاد می کند که وظیفه دارند دیگران را خوشحال کنند و تصور می کنند که این تنها راهی است که می توانند درباره احساس ارزشمند بودن خود به شک بیفتند. حتی ممکن است تا آنجا پیش برنند که فکر کنند که این تنها راهی است که می توانند احساس ارزشمند بودن داشته باشند.
کودکان این را هم یاد می گیرند که بیشتر و بیشتر تحسین بخواهند. وقتی آنها را تحسین نکنند، ممکن است نگران شوند و درباره ارزشمند بودن خود به شک بیفتند. حتی ممکن است تا آنجا پیش بروند که فکر کنند تحسین نشدن یعنی انتقاد شدن!
گردآوری:مجله اینترنتی دلگرم