دسته‌بندی نشده

آش گندم | ۲ روش برای تهیه آش گندم یزدی مخصوص افطار

طرز تهیه آش گندم یزدی و راز های خوشمزه تر شدن آش گندم

آش گندم یکی دیگر از غذاهای سنتی استان یزد است که به آش امام حسین (ع) نیز شهرت دارد. در واقع می‌توان گفت که این آش از کامل‌ ترین و مقوی‌ ترین نمونه‌ی غذاهایی است که از گذشته و توسط نیاکان ما تا به امروز نسل به نسل گشته است . با دلگرم همراه شوید .

آش گندم | ۲ روش برای تهیه آش گندم یزدی مخصوص افطار

طرز تهیه آش گندم خوشمزه و مجلسی یزدی

روش اول : طرز تهیه آش گندم ساده

  • پیاز داغ 5 قاشق غذاخوری
  • سیر داغ 3 قاشق غذاخوری
  • نخود آش 250 گرم
  • لوبیا چیتی 250 گرم
  • گندم پوست کنده 400 گرم
  • سبزی آش 1 کیلوگرم
  • نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
  • کشک به مقدار لازم
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه آش گندم ساده

  1. از شب قبل حبوبات ( لوبیا و نخود ) را در آب خیس کنید. درون قابلمه گندم شسته شده و حبوبات خیس خورده شده را با کمی بریزید و بگذارید تا بپزند و نرم شوند.
  2. پس از پختن و نرم شدن حبوبات می توانید سبزی آش را که شسته اید و خرد کرده اید ( میتوانید سبزی های آش را درشت چرخ کرده یا با چاقو ریز کنید ) به همراه پیاز داغ و سیر داغ به آش اضافه نمائید ( در هنگام سرخ کردن پیازو سیر زردچوبه و فلفل را اضافه کنید تا با پیاز و سیر تفت بخورند ).
  3. پس از اضافه کردن تمام مواد حرارت گاز را ملایم کنید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد و غلظت پیدا کند. سپس آش را در ظرف کشیده و با کشک ، پیاز داغ ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید.

نکته ها : در صورت تمایل میتوانید در انتهای پخت درون آش مقداری کشک اضافه کنید. این آش گوشت ندارد اما اگر دوست داشتید میتوانید کمی گوشت قرمز را جداگانه بپزید و همزمان با اضافه کردن سبزی ها اضافه نمائید.

برای تهیه نعنا داغ کمی نعنای خشک را در مقداری آب خیس کنید سپس آب اضافه را گرفته و درون روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تغییر کندو کمی تیره تر شود.

سبزی های آش شامل ترکیبی از جعفری ، تره ، گشنیز و اسفناج است ، اگر اسفناج در دسترس نبود از برگ چغندر میتوانید استفاده کنید.

روش دوم : آش گندم به همراه گوشت

مواد لازم جهت تهیه آش گندم

  • عدس : 1 پیمانه
  • گندم پوست کنده : 2 پیمانه
  • گوشت قرمز : 200 گرم
  • روغن : 1 قاشق غذاخوری
  • پیاز : 1 عدد موسط
  • زردچوبه : 1 قاشق غذاخوری
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم

مراحل پخت آش گندم

  1. گندم ، عدس و گوشت را با مقدار کافی آب خوب می پزیم.
  2. سپس پیاز را در روغن سرخ کرده و زردچوبه را به آن اضافه می کنیم.
  3. پیاز سرخ شده را به گندم و عدس و گوشت در حال پخت می افزاییم.
  4. در آخر نمک و فلفل را به غذا اضافه می کنیم. و اجازه می دهیم تا خوب مواد پخته شود.

بیشتر بخوانید :

آموزش پخت آش ترش : ترش و ملس

آش ماسوآ | طرز تهیه آش محلی لرستان ( بروجرد )

شله مشهدی | طرز تهیه آش شله مشهدی یک افطار راحت و سبک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا