آش قلیه گیلانی (طرز تهیه آش قلیه خوش طعم شمالی)
مواد لازم برای تهیه آش قلیه ۴ الی ۶ نفر
- گوشت چرخ کرده:۲۰۰ گرم
- هویج نگینی: ۳ عدد
- پیاز رنده شده:۲ عدد متوسط یا یک عدد بزرگ
- کشمش پلویی: ۱۵۰ گرم
- آرد برنج: ۱۰۰ گرم
- لوبیا سفید: ۱۳۰ گرم
- چغندر: یک عدد متوسط
- نخود: ۱۰۰ گرم
- قیسی: ۸ عدد
- آبغوره: نصف لیوان
- سرکه: ۳ الی ۴ قاشق
- شکر: سه قاشق غذاخوری سر پر
- نعنا داغ: به مقدار لازم
- سبزی آش که در آش قلیه شامل: خالولش، نعنا، جعفری، تره و گشنیز است به اندازه نیم کیلو.
طرز تهیه آش قلیه:
نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید. آن ها را در یک لیتر آب به همراه مقداری نمک بریزید و روی شعله قرار دهید تا پخته شود. آرد برنج را با آب مخلوط کنید و به مخلوط نخود و لوبیا اضافه کنید. خوب به هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
هویج و چغندر را نگینی خرد کنید و به آش اضافه کنید.
گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز بزرگ رنده شده به خوبی مخلوط کنید. نمک و فلفل به گوشت اضافه کنید و سپس آن ها را قلقلی کنید. ( به صورت توپک های ریز در بیاورید.) و آن ها را داخل آش بریزید.
سبزی آش را که به خوبی خرد شده است را به آش اضافه کنید.
آلو قیسی ها را همراه با کشمش، نیم ساعت در آب قرار دهید تا حجم بگیرند. سپس با هم درون ماهیتابه بریزید و تفت دهید.
بعد از تفت دادن قیسی و کشمش را به آش اضافه کنید.
شکر، آبغوره و سرکه را به آش اضافه کنید.
نمک و فلفل را به میزان لازم به آش اضافه کنید.
طعم این آش همان طور که از مواد اولیه اش مشخص است، ترش و شیرین یا به اصطلاح ملس است.