دستهبندی نشده
آش آلو بخارا | طرز تهیه آش آلو بخارا با ۴ روش + عکس
طرز تهیه آلو بخارا در منزل
آش آلو از غذاهای توصیه شده در طب سنتی می باشد. از جمله خواص آش آلو به تب بر بودن و کاهش فشار خون آن می توان اشاره کرد و همچنین به دلیل طبع خنک یا معتدل آن برای تابستان و پاییز یک غذای بسیار مفید می باشد. با دلگرم همراه شوید.
طرز تهیه آش آلو بخارای پر ملات مرحله به مرحله
1 – طرز تهیه آش آلو و لوبیا
مواد لازم:
- پیاز داغ: 2 قاشق سوپ خوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- رب گوجهفرنگی: 2 قاشق سوپخوری
- نخود: 100 گرم
- لوبیا چیتی: 150 گرم
- آلو بخارا: 300 گرم
- رشته آش: 200 گرم
روش تهیه:
- پیاز داغ را با مقداری روغن روی حرارت قرار دهید و ادویهها را به همراه رب گوجه فرنگی کمی تفت دهید.
- سپس نخود و لوبیا را که از 12 ساعت قبل خیساندهاید، به ظرف اضافه نمایید و حدود 2 لیتر آب روی آن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا حبوبات پخته شود.
- حالا آلوها را که یک ربع خیسانده اید، به آن بیفزایید و پس از گذشت 15 دقیقه، رشته آش را اضافه کنید.
- پس از آن که رشته ها نرم و آش لعاب دار شد، شعله را خاموش نمایید.
2 – طرز تهیه آش ترش با آلو بخارا و به
مواد اولیه :
- پیاز داغ ۴ قاشق غذاخوری
- زردچوبه به میزان لازم
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- حبوبات ۴۵۰ گرم
- سبزی آش ۱ کیلوگرم
- رشته آش ۳۵۰ گرم
- آلو بخارا ۱۰۰ گرم
- برگه زردآلو ۱۰۰ گرم
- آلوچه ۱۰۰ گرم
- به ۱ عدد متوسط
- نعناع داغ به میزان لازم
طرز تهیه :
- ۲ قاشق غذاخوری از پیاز داغ را در قابلمه ای روی حرارت متوسط بریزید، کمی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به آن بزنید و آن را تفت دهید.
- حبوبات خیس خورده را به همراه چند لیوان آب به آن اضافه کرده و می گذاریم تا برای حدود ۱ ساعت کاملا پخته و نرم شوند.
- سبزی آش و بعد از نیم ساعت میوه های خشک (خیس خورده) و به را اضافه کرده و بگذارید تا برای نیم ساعت دیگر بپزند.
- در پایان رشته را اضافه کنید. وقتی رشته نرم شد، آش آماده است. آش را در ظرف مورد نظر بریزید و با بقیه ی پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کرده و میل کنید.
چند نکته مهم :
- نکته ای که برای طبخ این آش باید به آن توجه شود این است که مزه ی این آش باید ملس باشد، و به همین منظور در آن هم از به استفاده شده و هم از آلو و برگه زردآلو تا طعم آن را به خوبی ملس نماید.
- اگر آش شما پس از افزودن رشته به آن در قسمت های انتهایی پخت، هنوز آبکی بود، می توانید برای جلوگیری از زیادی آبکی بودن آن، از مقداری آرد استفاده کنید. بصورتیکه مقداری آرد را در آب حل نموده و به آش اضافه کنید و اجازه دهید که حدود 20 دقیقه با آش بجوشد تا آش ما کمی سفت شود.
- در صورتیکه آش شما زیادی سفت بود، مقداری آب به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا کمی بجوشد که آش از حالت سفتی در بیاید و مقداری رقیق تر شود.
- باید دقت کنید که سبزی خالص و پاک شده و خرد شده ای که برای این آش استفاده میکنید از مقداری که در اینجا ذکر کردیم بیشتر نشود، چون در این صورت طعم سبزی غالب می شود که در این صورت اصلاً طعم خوبی نخواهد داشت. درصورت عدم دسترسی به سبزی تازه می توانید از مقدار متناسب و اندازه به همان نسبت، از سبزی خشک شده نیز استفاده کنید.
- در هنگام سرو این آش نیز می توانید از آبغوره همراه آن استفاده کنید که در رستوران های شمالی نیز این آش همراه با آبغوره سرو می شود.
- همچنین برای تزیین آن می توانید از نعناع داغ و کشک استفاده کنید.
3 – طرز تهیه آش آلو بخارا ساوه
مواد اولیه :
- پیاز داغ 2 قاشق سوپ خوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- رب گوجهفرنگی 2 قاشق سوپخوری
- نخود 100 گرم
- لوبیا چیتی 150 گرم
- آلو بخارا 300 گرم
- رشته آش 200 گرم
طرز تهیه :
- پیاز داغ را با مقداری روغن روی حرارت قرار دهید و ادویه ها را به همراه رب گوجه فرنگی کمی تفت دهید.
- سپس نخود و لوبیا را که از 12 ساعت قبل خیسانده اید، به ظرف اضافه نمایید و حدود 2 لیتر آب روی آن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا حبوبات پخته شود.
- حالا آلوها را که یک ربع خیسانده اید، به آن بیفزایید و پس از گذشت 15 دقیقه، رشته آش را اضافه کنید.
- پس از آن که رشته ها نرم و آش لعاب دار شد، شعله را خاموش نمایید.
4 – طرز تهیه آش آلو با گوشت
مواد لازم :
- پیاز 2 عدد
- برنج یک پیمانه
- لپه نصف پیمانه
- آلوى خورشتى ٢٥٠ گرم
- قیسى زردآلو 6 عدد
- گوشت چرخ کرده ٣٠٠ گرم
- عصاره گوشت دو پیمانه
- سبزى آش ٥٠٠ گرم
- روغن مایع سه قاشق سوپخورى
- پیاز داغ و نعنا داغ به میزان نیاز
- زردچوبه، فلفل سیاه و نمک به میزان نیاز
طرز تهیه :
- برای تهیه آش آلو خوشمزه، برنج و لپه را از چند ساعت قبل خیس می کنیم تا نفخ شان از بین برود. پیاز را به صورت خلالی خرد می کنیم و در یک قابلمه به همراه روغن مایع تفت می دهیم تا سبک و نرم شود. سپس زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را اضافه می کنیم و دوباره تفت می دهیم.
- در ادامه لپه و برنج را پس از شستن و آبکشی کردن به همراه آب گوشت به قابلمه اضافه می کنیم و حرارت را ملایم می کنیم تا مواد نیم پز شوند.
- در این مدت زمان، پیاز را رنده می کنیم و با گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل سیاه ورز می دهیم و بعدش به صورت کوفته قلقلی ریز در می آوریم و در یک تابه با کمی روغن مایع سرخ می کنیم. البته اجباری به اضافه کردن گوشت قلقلی به آش آلو نیست و این مورد کاملا اختیاری است.
- بعد از اینکه برنج و لپه نیم پز شد، سبزی خرد شده را به همراه کوفته قلقلی سرخ شده و قیسی زردآلو که از قبل به صورت ریز خرد کرده ایم به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم تا تمامی مواد با حرارت کم به خوبی بپزند.
- آلو خورشتی را هم بعد از اینکه دو بار شستیم، در یک ظرف آب خیس شون می کنیم. بعدش هسته آلوها را درمی آوریم و کمی با قاشق له می کنیم و در نهایت به آش اضافه می کنیم و بعدش صبر می کنیم تا آش به خوبی جا بیفتد.
- در 5 دقیقه آخر پخت، نعنا داغ را به آش اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آش چند باری جوش بخورد. پس از اینکه آش به خوبی پخت و جا افتاد، آن را در ظرف سرو می کشیم و با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین می کنیم. امیدواریم از خوردن این آش آلو خوشمزه لذت ببرید.
نکات کلیدی برای پخت آش آلو
- در صورتی که دوست داشته باشید آش آلو را با رشته درست می کنید می توانید در 10 دقیقه آخر پخت، رشته را اضافه کنید تا حدود 10 دقیقه با رشته بجوشید.
- سبزی این آش شامل جعفرى ، گشنیز، اسفناج، شوید، ریحان، تره به نسبت های مساوی است. شما می توانید سبزی آماده و خرد شده آش آلو را از سبزی فروشی های معتبر خریداری کنید و یا اینکه آن را پس از شستن، خودتان خرد کنید.
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه ی آش گندم سنتی و خانگی
آموزش پخت آش دوغ با ۶ روش سنتی و خوشمزه + عکس
آش گندم | ۲ روش برای تهیه آش گندم یزدی مخصوص افطار
طرز تهیه آش شله قلمکار با ۴ روش به همراه نکات کلیدی + عکس