آشنایی با خواص غذایی و فواید دارویی بادمجان
فواید دارویی بادمجان را برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله دلگرم قرار داده ایم , با مجله دلگرم همراه باشید.
فواید دارویی بادمجان
اين گياه كه بعربي بادنجان ناميده مي شود گياهي است يكساله و داراي ساقه نسبتا ضخيم و پوشيده از كرك .ارتفاع ساقه آن تا 70 سانتيمتر مي رسد . برگهاي آن بيضي شكل با نوك باريك و گلهاي آن بنفش رنگ است . ميوه اين گياه دراز و باريك و يا گرد ، برنگهاي بنفش ، سياه ، زرد و سفيد ديده مي شود .
بادمجان متعلق به خانواده سيب زميني است از زمانهاي بسيار قديم در هند كشت مي شده است و از آنجا به نقاط ديگر جهان راه يافته است . چين از قرن نهم هجري شروع به كشت و زرع آن كرد . تجار انگليسي اين گياه را در قرن هفدهم ميلادي از گينه ودر انگلستان كردند و آنرا بنام كدوي گينه اي ميناميدند .
نحوه استفاده : به صورت پخته یا سرخ شده مورد استفاده قرار میگیرد.
خواص : بادمجان Eggplant
نام علمی : Solanum Melongena
بادمجان باید تازه و کم تخم و جوان بوده و پوست براق داشته باشد و نوع طویل آن از نوع مدورش بهتر است. قبل از پختن باید پوست آنرا کنده و هر بادمجان را چهار قسمت کنند و یا ورقه ورقه نمایند و بر آن ها نمک بمالند و مدت چند ساعت در آب خنک گذارند تا آب قدری سیاه و تیز طعم گردد.
این آب را عوض کرده و عمل را تکرار کنند تا مواد سیاه رنگ و مواد نفخ زا و مواد سست کننده در آب داخل شده و با آب دور ریخته شوند. سپس با آب پاک آنرا شسته و با روغن حیوانی تازه آنرا سرخ کرده و با مقداری گوشت گوسفندی بریان شده آنرا دم بدهند تا خوب پخته شود سپس می توانند آنرا با مقداری انار یا رب انار یا قدری سرکه و یا ماست میل نمایند. اکنون مضار آن از بین رفته و منافع آن باقی مانده است.
اگر بادمجان را در آب و نمک بفرم مذکور نخیسانند و بعضی مواد را از آن نگیرند در بدن ایجاد نفخ و درد پهلو و عرق بدن را بد بو و رنگ رخساره را کدر و غیر شفاف کرده و سلول های بدن را در برابر بعضی ویروس ها کم استقامت می سازد.
خواص درمانی:
*بادمجان اثر نرم کننده و مدر دارد.
*بادمجان به علت دارا بودن آهن در رفع کم خونی داروییی موثتر است.
*بادمجان را می توان برای از بین بردن ورم و التهاب روی عضو ملتهب گذاشت.
*دانه ی بادمجان ایجاد یبوست می کند.
*بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیت های حاصل از خوردن قارچ سمی است.
*خوردن بادمجان گرفنگی رگ ها را باز می کند و شخص را از خطر سکته ی قلبی محفوظ می دارد.
* بادمجان برطرف کننده ی یبوست است.
*اگر برگ ها و پوست سیاه بادمجان را بجوشانید این جوشانده ی درمان اسهال خونی است.
*جوشانده ی ریشه ی بادمجان درمان بیماری آسم است.
*بادمجان معده را تقویت می کند.
*آب زردرنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می شود برای خشک کردن عرق دست و پا بهترین دارو است و اشخاصی که دست و پایشان مرتبا عرق می کند باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند تا از شر این مرض رهایی یابند.
*اگر بادمجان را بسوزانید خاکستر آن را با سرکه خمیر کنید و به زگیل بمالید زگیل کنده خواهد شد.
گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم