دسته‌بندی نشده

آشنایی با انواع انتقال وجه و سقف هر تراکنش

سقف انتقال وجه شبا؛ آشنایی با انواع انتقال وجه و سقف هر تراکنش

همه ما به نحوی با تراکنش‌های بانکی سروکار داریم. هر یک از ما بسته به نوع کارمان ممکن است با یکی دو مورد از انواع انتقال وجه بیش از همه آشنا باشیم. اما شاید برایتان این سؤال مطرح شده باشد که سقف هر یک از تراکنش‌های بانکی چقدر است؟ انواع انتقال وجه کدام است و سقف انتقال وجه کارت به کارت چقدر است؟ برای انتقال مبالغ کم یا زیاد کدام‌یک از انواع انتقال وجه مناسب‌تر است؟ در این مقاله سعی داریم به همه این سوالات پاسخ دهیم.

شبا مخفف «شماره حساب بانکی ایرانیان» است و یک استاندارد بین‌المللی است که برای انتقال وجه بین بانکی و بین‌المللی به کار می‌رود. این شناسه مطابق با استانداردهای بین‌المللی ایجاد شده و برای یکسان‌سازی شماره حساب‌های بانکی در سطح بین‌المللی جهت تسهیل در تبادلات بین بانکی ساخته شده است. با داشتن یک شماره حساب می‌توانید این شناسه منحصر به فرد ۲۴ رقمی را از بانک خود دریافت کنید. همچنین، برخی از بانک‌ها امکان دریافت شماره شبا با شماره کارت را هم فراهم کرده‌اند. اخیراً، تعدادی از بانک‌ها شماره شبا را روی کارت‌های بانکی نیز چاپ می‌کنند.

پس از دریافت شماره شبا، وقت آن است که بدانیم با این شماره چه کارهایی می‌توانیم انجام دهیم. به طور کلی، دو روش برای انتقال وجه با استفاده از شماره شبا وجود دارد:

۱. پایا

سامانه پایا (سامانه اتاق پایاپای الکترونیک) برای مبادلات خرد بین بانکی و با تعداد انبوه به کار می‌رود. در این سامانه پول از یک حساب در یک بانک به حسابی در بانک دیگر به صورت الکترونیکی حواله می‌شود. این سامانه برای انتقال دسته‌ای پول مثلاً برای پرداخت حقوق و مستمری، اقساط وام و پرداخت سود سهام و پرداخت‌های دوره‌ای مناسب است. در حال حاضر، این سامانه دستورهای پرداخت را به صورت انفرادی یا دسته‌ای از بانک مبدأ دریافت و در چرخه‌های پایا (۴ بار در روز) پردازش کرده و به بانک مقصد ارسال می‌کند. دستور پرداخت‌ها در روزهای تعطیل ۱ بار در روز و در ساعت ۱۳:۴۵ انجام می‌شود. لذا، انتقال وجه با سامانه پایا آنی نبوده و ممکن است تا ۱۲ ساعت طول بکشد. از این رو، پایا گزینه مناسبی برای انتقال سریع پول نیست.

ثبت حواله پایا به سه طریق انجام می‌شود:

  1. · شعبه بانک: سقف انتقال وجه شبا از این طریق حداکثر ۱۰۰ میلیون تومان است.
  2. · اینترنت بانک: سقف هر حواله پایا از این طریق حداکثر ۱۵ میلیون تومان است. ضمن اینکه مجموع مبالغ انتقال وجه در هر روز نباید بیش از ۶۰ میلیون تومان باشد.
  3. · موبایل بانک: سقف انتقال وجه از این طریق حداکثر ۱۵ میلیون تومان است.

۲. ساتنا

ساتنا (سامانه تسویه ناخالص آنی) برای پرداخت‌های کلان و حواله‌های فوری از یک حساب به حساب دیگر به کار می‌رود. این تراکنش به صورت انفرادی و آنی انجام می‌شود و در واقع جایگزین چک‌های مسافرتی و چک‌های رمزدار بین بانکی است.

برخلاف پایا که در آن حداقل مبلغ قابل انتقال محدودیتی ندارد، مبلغ حواله ساتنا باید حداقل ۵۰ میلیون تومان باشد. لذا، ساتنا تنها برای پرداخت‌های کلان و تجاری، همچنین فقط در ساعات کاری بانکی انجام می‌شود.

ثبت حواله ساتنا از دو طریق صورت می‌گیرد:

  1. · شعبه بانک: در این حالت سقف انتقال وجه محدودیتی ندارد.
  2. · اینترنت بانک: با این روش، سقف انتقال وجه با استفاده از رمز ثابت ۱۰۰ میلیون تومان و با استفاده از دستگاه رمزساز (توکن) ۲۰۰ میلیون تومان است.

با توجه به اینکه شماره شبا منحصر به فرد است احتمال وجود اشتباه در آن پایین بوده و هر گونه خطایی به اطلاع مشتری می‌رسد. در نتیجه، خطای واریزی بسیار کم است.

سامانه پل

سامانه پل (سامانه پرداخت لحظه‌ای) سامانه جدیدی است که برای انتقال وجه به کار می‌رود. این سامانه که در آن به جای شماره شبا از شماره حساب استفاده می‌شود، روشی سریع برای انتقال وجه در هر ساعت از شبانه روز تا سقف ۱۵ میلیون تومان است.

استفاده از سامانه پل از سه روش امکان‌پذیر است:

  1. · شعبه بانک
  2. · اینترنت بانک
  3. · موبایل بانک

انتقال وجه از طریق دستگاه خودپرداز (ATM)

برداشت وجه یکی از تراکنش‌های بانکی است که امروزه با وجود دستگاه‌های خودپرداز بانکی نیاز به مراجعه به شعب بانک را کاهش داده است. حداکثر سقف برداشت از دستگاه‌های خودپرداز در طول روز برای هر کارت بانکی ۲۰۰ هزار تومان است. این محدودیت مربوط به شبکه بین بانکی شتاب است. اما اگر برداشت وجه از خودپرداز بانک صادر کننده کارت باشد ممکن است سقف برداشت بیشتر شود. حداکثر سقف کارت به کارت از طریق دستگاه‌های خودپرداز نیز ۱۰ میلیون تومان است.

استفاده از دستگاه کارت خوان (POS)

دستگاه‌های POS (Point Of Sale) دستگاه‌های رایجی هستند که در اکثر فروشگاه‌های کوچک و بزرگ دیده می‌شوند. حداکثر سقف تراکنش از طریق دستگاه کارت خوان با هر کارت بانکی ۵۰ میلیون تومان است. هر فرد با هر تعداد کارت بانکی نیز می‌تواند حداکثر ۱۰۰ میلیون تومان در روز خرید کند.

کارت به کارت

کارت به کارت (حواله سحاب) نیز یکی از تراکنش‌های رایج بانکی است که غالباً از آن استفاده می‌کنیم. این نوع انتقال وجه به صورت آنی بوده و سقف تراکنش آن محدودیت‌هایی دارد.

انتقال وجه کارت به کارت به دو روش انجام می‌شود:

  1. · دستگاه خودپرداز: حدکثر سقف تراکنش از این طریق در هر روز و برای هر کارت بانکی ۱۰ میلیون تومان است.
  2. · اپلیکیشن‌های پرداخت: اپلیکیشن‌های پرداخت یکی از متداول‌ترین روش‌های کارت به کارت هستند. سقف کارت به کارت در این روش ۳ میلیون تومان و در برخی از بانک‌ها ۱ میلیون تومان است. در صورت احراز هویت در سامانه شاپرک، سقف انتقال وجه کارت به کارت به ۵ میلیون تومان هم می‌رسد. سقف انتقال وجه کارت به کارت در اپلیکیشن‌های بانکی ۱۰ میلیون تومان است.

اکنون می‌دانید که برای انتقال وجه با هر مبلغی کدام روش برایتان مناسب‌تر است. زمانی که انتقال وجه را به صورت آنلاین انجام می‌دهید، ناگزیر به یک درگاه پرداخت بانکی متصل می‌شوید. امروزه، شرکت‌های درگاه پرداخت اینترنتی خدمات خود را تنها به دریافت و پرداخت پول محدود نکرده و در حال توسعه خدمات و تسهیلات ارائه شده هستند.

نحوه انتقال وجه با شماره شبا از طریق خودپرداز / سقف انتقال وجه با شماره شبا از طریق خودپرداز / سقف انتقال وجه با شماره شبا از طریق همراه بانک / سقف انتقال وجه با شماره شبا بانک ملی / سقف انتقال وجه با شماره شبا بانک کشاورزی / سقف انتقال وجه حضوری / سقف انتقال وجه با شماره شبا بانک سپه / سقف کارت به کارت با گوشی

حتماً بخوانید:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا