آبگوشت زابلی(قاتق) غذای معروف استان سیستان و بلوچستان
طرز تهیه قاتق؛ آبگوشت زابلی معروف و خوشمزه
در واقع این غذا را می توان به نوعی سنتیترین غذای ایرانی برشمرد که همیشه بهانهی خوبی برای دورهمیهای خانوادگی است. آبگوشت به همراه نان سنگک ،سبزیخوردن، پیاز و البته دوغ ایرانی به نوعی نماد غذای سنتی در ایران محسوب میشود.
در طبخ این نوع غذا از گوشت و دنبه گوسفند، گوجه فرنگی (و یا رب گوجه فرنگی) و برخی حبوبات از قبیل نخود و لوبیا استفاده میشود. خوراکی رقیق که از پختن گوشت و پیاز و سیب زمینی و حبوبات درست میشود .
روش طبخ آبگوشت زابلی (قاتق)
این غذا در دو مرحله خورده می شود اول آب آن را با تکههای نان مخلوط نموده و میخورند (تلیت). بقیه مواد را میتوان با گوشتکوب کاملاً کوبیده یا نکوبیده با نان، پیاز و چاشنی مانند ترشی و سبزی خوردن میل میکنند (گوشت کوبیده). در صورت پخته شدن در ظروف سنگی آن را دیزی سنگی مینامند.
برخی افراد از طریق تلیت کردن، نانهای بیات و نسبتاً خشک آنها را به مصرف مفید میرسانند. آبگوشت سیستانی تقریباً مشابه آبگوشتهای معمول ایرانی است با این تفاوت که طعم واقعی و اصیل آن را ادویهی محلی این استان یعنی آچار میسازد.
به جز آچار که استفاده از آن برای چشیدن طعم اصیل آبگوشت زابلی واجب است، گوشت، سیبزمینی، پیاز، زردچوبه، نمک، فلفل و رب گوجهفرنگی به همراه روغن محلی، دیگر مواد اصلی این غذای خوشمزه را تشکیل میدهند. شما میتوانید با طبخ این غذا، طعمی متفاوت از آبگوشت را به همراه خانواده تجربه کنید.
مواد لازم:
پیاز متوسط : 1 عدد
گوشت مرغ محلی یا گوشت گوسفند : 250 گرم
گوجه فرنگی متوسط : 3 عدد یا ( رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذاخوری)
آچار (ادویه زابلی ): 1 قاشق غذاخوری
نمک : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم
روغن : به مقدار لازم
آب : 5 لیوان
لپه : 3 قاشق غذاخوری
حتماً بخوانید:
مراحل پخت :
گام 1 ابتدا پیاز را در روغن کمی تفت می دهیم
گام 2 گوشت را داخل آن ریخته و با هم تفت می دهیم.
گام 3 رب گوجه فرنگی یا گوجه رنده شده ، آچار ، زردچوبه ، نمک و فلفل را اضافه کرده و هم می زنیم.
گام 4 در آخر به آن آب و لپه را اضافه کرده و می گذاریم تا کاملا بپزد.
گام 5 حدود 4 الی 5 ساعت زمان لازم است تا مواد به خوبی پخته شده و لعاب لازم در غذا بیفتد.